FOTO: Taximetrist la negru, prins pe DN 7 cu numere false

Ghinion pentru un bărbat de 52 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care efectua transport public de persoane contra cost, pe DN 7, în localitatea Călimănești, luni, 13 mai 2024, fără a deține autorizație TAXI sau o copie conformă valabilă. Acesta a fost oprit în trafic de polițiștii vâlceni.

“În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a fost depistat pentru a doua oară într-un interval de 6 luni, când încalcă prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.
Pentru a evita controalele polițiștilor și pentru continuarea activității ilicite, după prima abatere, bărbatul a schimbat numerele de înmatriculare ale autoturismului utilizat.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiindu–i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele”, au comunicat polițiștii vâlceni.
De asemenea, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit pentru o perioadă de 6 luni.
Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.