Gașca toxică din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a mai blocat o investiție! Modernizarea Insulei Sălcioara, a căzut!

Un rău imens a făcut Partidului Național Liberal și imaginii consilierilor municipali permanenta poziție de distrugere a proiectelor bune pentru oraș.
Această atitudine a viceprimarului Virgil Pîrvulescu a făcut ca Râmnicu Vâlcea să piardă finanțări importante nerambursabile și în mod logic ar trebui să fie suficientă ca râmnicenii să nu mai voteze nici candidatul liberal la primărie și nici candidații la Consiliul municipal al Râmnicului, cu atât mai mult cu cât viceprimarul chiulangiu promovează acum pe liste persoane cu calități mai mult de libertinaj decât de liberalism.
La ședința ordinară a Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea de la finele săptămânii trecute, administrația Gutău a eșuat să aprobe un proiect de hotărâre care necesita 16 voturi, adică mai mult decât o majoritate simplă.
Proiectul în cauză este o procedură de expropriere a unor imobile-construcții situate pe terenul în suprafață totală de 35.711 mp, afectate de realizarea obiectivului de investiții „Modernizarea infrastructurii verzi Insula Sălcioara”.
Așa cum se arată în proiectul de hotărâre, despăgubirile privind exproprierea se suportă din resursele proprii ale bugetului local, în cuantum total de 278.394 lei.
Consilierii PSD/PER/USR, nu au reușit să aprobe proiectul, deoarece ar fi fost nevoie de încă trei voturi, pe care le dețineau liberalii. Aceștia nu au votat pentru, deci proiectul nu a fost aprobat.

“Minoritatea toxică liberală blochează din nou dezvoltarea orașului!
Așa ar fi putut arăta parcul de pe Insula Sălcioara, realizat cu o finanțare nerambursabilă disponibilă pe terenul de 35.000 mp pe care Municipiul l-a câștigat după o confruntare în instanță de aproape două decenii. Dar pentru a putea accesa fondurile, era nevoie să expropriem unele construcții rămase pe acest teren, printr-o procedură perfect legală care avea nevoie de cel puțin 16 voturi în ședința de Consiliu Local de astăzi.
Din păcate, însă, pentru încă o perioadă de timp, râmnicenii vor trebui să se mulțumească doar cu aceste fotografii: minoritatea toxică liberală din Consiliul Local, în frunte cu viceprimarul chiulangiu Virgil Pîrvulescu a votat (prin abținere) împotriva acestui proiect, întârziind implementarea lui și chiar periclitând accesarea finanțărilor externe.
Doar asta au știut să facă de la alegerile trecute și până acum, doar asta fac și vor mai face în puținul timp pe care îl mai petrec în Consiliul Local: să se opună oricărui proiect de dezvoltare a Râmnicului! Sunt convins că acești liberali care se ghidează exclusiv după principiul „dacă eu nu pot face nimic, nu-i las nici pe alții să facă!” vor primi la alegerile locale din iunie „răsplata” cuvenită pentru tot răul pe care l-au făcut acestui oraș și locuitorilor săi!” – a transmis într-un comunicat primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Traian Guminski