Pas important pentru dezvoltarea turismului la Slătioara

Comuna vâlceană Slătioara nu este vestită doar prin peisajele mirifice ale zonei și pentru ospitalitatea oamenilor. În localitate sunt și unele dintre cela mai bune gospodine din județ, dar și destui bărbați pasionați de arta culinară, persoane care pot fructifica la maximum preparatele zonei. Primăria a venit în ajutorul lor și Agenția Națională a Zonei Montane, Oficiul de Dezvoltare Montană Băile Olănești organizează cursuri gratuite pentru cei care doresc să înceapă o mică afacere în acest domeniu. Cursurile au loca timp de patru zile, începând cu data de 2 aprilie.
Punctul Gastronomic Local este o unitate de valorificare a producției primare locale, situate într-o localitate rurală, unde se prepară și se servesc produse alimentare, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr de maximum 15 persoane simultan.
Punctul Gastronomic Local poate să fie înființat de persoane fizice sau juridice, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Cursurile au loc timp de patru zile în sala de consiliu a Primăriei Stoenești.