Parteneriat pentru Therme Olănești, între Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Băile Olănești

Proiectul privind realizarea „THERME Olănești-Wellness & Spa” mai aproape de realizare. Consilierii județeni au aprobat vineri, 29 martie a.c., alocarea sumei de 300.000 lei pentru realizarea unor documentații necesare proiectului, dar și un parteneriat cu Primăria Băile Olănești.

Therme Băile Olănești ar urma să fie construit în zona „Pietriș”, pe un teren de peste 23 mii metri pătrați și ar urma să dispună, între altele, de facilități moderne de relaxare, piscine de tip „infinity”, saune, terenuri de sport, restaurante.

„Ne-am propus ca stațiunea Băile Olănești să devină un pol de atracție turistică pentru județul nostru și, în acest scop, am încheiat un parteneriat cu orașul Băile Olănești pentru pregătirea, depunerea spre finanțare și implementarea proiectului „THERME Olănești-Wellness & Spa”.
În ședința CJ Vâlcea de vineri, 29 martie, am aprobat acest parteneriat, dar și alocarea sumei de 300.000 lei – pentru realizarea unor documentații tehnice premergătoare depunerii spre finanțare a proiectului, respectiv studiu topografic, geotehnic, hidrologic și de oportunitate, dar și a altor studii dacă va fi cazul.
Implementarea proiectului „THERME Olănești-Wellness & Spa” ar atrage în această stațiune vâlceană mult mai mulți turiști, devenind astfel atractivă și pentru petrecerea timpului liber, nu numai pentru calitățile terapeutice oferite de apele sale dătătoare de sănătate.

Facem tot ce ține de noi pentru ca acest proiect să obțină finanțare și să demareze cât mai curând posibil”, a afirmat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.