FOTO “Yen” un nou spectacol la Teatrul Anton Pann în premiera națională

Cel mai important eveniment al acestei stagiuni pe 17 și 18 martie, ora 19.00, Sala Studio.

Două zile pline și cu emoții pentru Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Atenția celor de acolo și mai ales a publicului iubitor de teatru se îndreaptă către cel mai așteptat eveniment din această stagiune. Este vorba de „Yen” un spectacol care se joacă în premieră națională pe scena Teatrului Anton Pann. După avanpremiera spectacolului care a avut loc la sfârșitul lunii februarie și care a avut un impact extraordinar la public, aprecierile fiind la superlativ, spectatorii vâlceni sunt așteptați să vadă în zilele de 17 și 18 martie, respectiv vineri și sâmbătă, produsul unei echipe în care s-a pus toată măiestria pentru ca dumneavoastă să vă bucurați de un spectacol bun.

Regizorul Adrian Roman, managerul Teatrului Anton Pann, mai hotărât ca niciodată, și-a ales textul, l-a tradus, și-a ales echipa de actori și cu curaj a pornit la drum. Nu este la prima premieră națională pe care o pune în scenă la Teatrul Anton Pann. Să nu uităm de „Respiră” un spectacol care s-a jucat la începutul anului 2016 tot în premieră națională, care s-a bucurat de succes și pe scenele bucureștene și, care v-a fi preluat de către Teatrul de Comedie din București, prima reprezentație având loc la sfârșitul acestei luni, pe 30 martie. Dar să revenim la spectacolul care se va juca în acest weekend de la ora 19.00 la Sala Studio a Teatrului Anton Pann.
Este vorba de “Yen” o piesă scrisă de Anna Jordan, dramaturg englez, regizor și profesor de arta actorului. Piesele Annei Jordan s-au bucurat de succes nu doar pe scenele din Marea Britanie, ci și în Statele Unite, Germania, Suedia, Canada, Noua Zeelandă, Turcia. Pentru această piesă Anna Jordan a primit premiul Bruntwood pentru dramaturgie în 2013. Și iată, acum o ocazie extraordinară pentru noi să vedem această piesă în montarea celor de la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea.

Povestea piesei este impresionantă, de o sensibilitate ieșită din comun. Grasu de 16 ani și Bobbie de 13, sunt doi frați care trăiesc singuri împreună cu Taliban, câinele lor, într-un apartament jucându-se pe Playstation și urmărind filme porno. Supraviețuind. Mama lor confuză și imprevizibilă îi vizitează rar și uneori își pierde cunoștința pe gazonul din fața casei. Dar, la ușă bate Jenny și băieții descoperă o lume despre care nu știau nimic. O lume a iubirii ce dschide nenumărate posibilități și pericole. “Yen” explorează copilăria trăită fără limite și consecințele faptului că trebuie să te maturizezi singur.
Povestea lor este spusă cu atâta simplitate și mult talent de către: Grasu- Andrei Cătălin; Bobbie- Andrei Brădean; Jennifer- Ana Șușca/Maria Simona Arsu; Maggie- Reka Szas/ Andrada Fuscaș. Scenografia este semnată Traian Tuță și Adrian Roman costume Carmen Prodan, iar regia Adrian Roman.

Două zile, 17 și 18 martie, care marchează acestă primăvară cu un eveniment teatral de excepție de la care dumneavoastră nu puteți lipsi.
Cei care însă nu pot ajunge la premieră sunt așteptați pe data de 8 aprilie, de la aceeași oră 19.00, Sala Studio, oficial începând din acest weekend “Yen” va intra în repertoriul de spectacole al Teatrului Anton Pann.
Haideți la Teatru!

Daniela Stefanescu
PR Teatrul Anton Pann