Foto Yen în avanpremieră pe scena Teatrului Anton Pann!

Avanpremiera spectacolului va avea loc în această sâmbătă de 25 februarie, de la ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Anton Pann.


Ne pregătim de o premieră națională. În curând la Teatrul Anton Pann va va avea loc premiera spectacolului Yen de Anna Jordan. După o nouă premieră națională care a avut loc la începutului anului 2016, Respiră, spectacol care s-a bucurat de numeroase premii si aprecieri, regizorul Adrian Roman, directorul Teatrului Anton Pann, ne surprinde acum cu un spectacol tot în premieră națională. Este vorba de Yen, o piesă scrisă de Anna Jordan, dramaturg englez, regizor și profesor de arta actorului. Piesele Annei Jordan se bucură de succes nu doar pe scenele britanice, ci și în Statele Unite, Germania, Suedia, Canada, Noua Zeelandă, Turcia. Și iată, acum România. Pentru această piesă Anna Jordan a primit premiul Bruntwood pentru dramaturgie în 2013.
Adrian Roman după ce a tradus textul și-a ales și distribuția. Din nou veți vedea niște actori tineri care vor face tot ce este posibil să iubiți și acest spectacol. Chiar daca expresiile cu caracter licentios, expresii cu care ne întâlnim mai la tot pasul, vă vor face să fiți un pic mai reticienți, povestea piesei este impresionantă. Grasu are 16 ani, Bobbie 13. Trăiesc singuri împreună cu Taliban, câinele lor, într-un apartament jucându-se pe Playstation și urmărind filme porno. Supraviețuind. Mama lor confuză și imprevizibilă îi viztează rar și uneori își pierde cunoștința pe gazonul din fața casei.Dar, la ușă bate Jenny și băieții descoperă o lume despre care nu știau nimic. O lume a iubirii ce dschide nenumărate posibilități și pericole. Yen explorează copilăria trăită fără limite și consecințele faptului că trebuie să te maturizezi singur.


La final se cuvine să amintim distribuția și echipa: Grasu- Andrei Cătălin; Bobbie- Andrei Brădean; Jennifer- Ana Șușca/Maria Simona Arsu; Maggie- Reka Szas/ Andrada Fuscaș. Scenografia este semnată Traian Tuță și Adrian Roman costume Carmen Prodan, regia Adrian Roman, regizor tehnic Vasile Marinoiu. Trebuie remarcat faptul că echipa de actori a Teatrului Anton Pann s-a mai mărit cu o persoană. Este vorba de tânăra Andrada Fuscaș căreia, la debut pe scena Teatrului Anton Pann, îi urăm mult success. Suces și viață lungă îi dorim și acestui spectacol a cărui avanpremieră va avea loc în această sâmbătă de 25 februarie, de la ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Anton Pann.

Daniela Stefanescu
PR Teatrul Anton Pann