Vasile Cocoş, deputat PSD Vâlcea: “Vâlcenii susţin Guvernul Grindeanu!”

Vasile Cocoş, deputat PSD de Vâlcea, a susţinut marţi, 21 februarie, în cadrul Parlamentului României, o declaraţie politică, prin care îşi exprimă susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, dar şi susţinerea vâlcenilor, în special a tinerilor pesedişti care cred în programul de guvernare votat în 11 decembrie 2016.

“Stimate (a) Domnule / Doamnă Preşedinte de şedinţă
Stimaţi colegi prezenţi,
Romanii au votat în 11 decembrie 2016 PSD şi Programul de dezvoltare economico – socială a României, program ce poate fi pus în aplicare doar de actualul Guvern condus de Sorin Grindeanu. Cu toate disputele şi evenimentele din spațiul public, până în prezent, Guvernul Grindeanu a luat mai multe măsuri în favoarea românilor decât a luat în anul 2016 guvernul tehnocrat si a demonstrat, si demonstrează în continuare că se ține de cuvânt. De aceea, majoritatea romanilor îl susțin necondiționat pe premierul Sorin Grindeanu și echipa guvernamentală în implementarea planului de guvernare.
Românii au nevoie de lideri care să îi reprezinte şi să le apere interesele, iar guvernarea României nu se poate face decât în parteneriat cu acei romani care iubesc România și doresc unitatea si dezvoltarea ei.
Avem Parlament legitim ales în urma votului din 11 decembrie 2016. Avem un Guvern legitim desemnat de majoritatea parlamentară. Pentru a se putea construi şi a se putea pune în aplicare programul de guvernare al PSD, este nevoie de stabilitate pentru ca acest program include pe lângă alte măsuri, şi măsuri de reformare a sistemului juridic (inclusiv de îmbunătăţire a codurilor penale si civile) în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu deciziile Comisiei de la Veneţia.
Am fost la sfârşitul săptămanii trecute în teritoriu, în Rm. Vâlcea, unde am stat de vorbă cu mulţi vâlceni (dintre care şi mulţi tineri) care în unanimitate m–au rugat sî comunic conducerii centrale a PSD, personal domnului Preşedinte Liviu Dragnea, personal primului ministru Sorin Grindeanu, că îşi exprimă întreaga susţinere faţă de Guvernul Grindeanu, de Programul de Guvernare social-democrat orientat spre interesele românilor şi României şi că îşi doresc ca Executivul să îşi continue seria reformelor în domenii cheie, precum educație, sănătate, legislație penală și salarizare.
Vâlcenii ca şi majoritatea românilor îşi doresc ca în această ţară să fie linişte, ca parlamentul, guvernul şi toate instituţiile statului să lucreze în linişte pentru români şi fiecare să–şi facă corect şi legal atribuţiile pentru care au fost înfiinţate, astfel că românii să îndrăznească să creadă că viitorul lor este aici, acasă.

Deputat Cocos Vasile
Colegiul 40 Valcea
Grupul Parlamentar PSD , 21.02.2017