FOTO Week-end prelungit la ski! Turiştii au invadat pârtia de la Obârşia Lotrului

Minivacanța de ziua Unirii mici umple pârtiile de schi din Vâlcea. Sute de turiști din toată țara au luat cu asalat, zilele acestea, domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului, preferând liniștea de la Vidra în locul aglomerației de pe Valea Prahovei. Starea pârtiilor este impecabilă, zăpada are consistența potrivită, iar vremea este numai bună pentru schiat.

Nici nu e de mirare că sute de turiști, veniți încă de vineri, au luat cu asalt pârtia de la Obârșie de la primele ore ale dimineții. Au profitat și de zilele libere primite pentru 24 ianuarie, de ziua unirii mici, și și-au propus să petreacă un week-end prelungit în stațiunea montană din Vâlcea. Pe vremea bună și zilele libere au mizat și administratorii pârtiei. Aceștia le-au pregătit o serie de surprize turiștilor printre care și deschiderea unui Adrenalin Mountain Park care să îi satisfacă și pe cei mai pretențioși dintre practicanții sporturilor pe zăpadă. “Este vorba de un week-end prelungit la noi la pârtie. Am decis să nu păstrăm ziua obişnuită de revizie pentru marţi, 24 ianuartie, tocmai pentru a le da posibilitatea turiştilor să se bucure de mai multe zile de zăpadă, de soare chiar, de pârtii perfecte, de lecţii de ski şi de toate facilităţile care sunt aici. Vom avea parte şi de muzică bună, cu DJ renumiţi şi nje vom bucura de toate aceste zile minunate. Există atracţii şi pentru cei care nu practică sporturile de iarnă. O să fie foarte multe concursuri, cu premii attractive. Pârtia o să fie deschisă tot sezon, avem parte de multă zăpadă, poate până în mai”, ne-a declarat Ramona Fodor, administrator Transaplina Ski Resort.

“Este super, chiar este o vreme frumoasă. Se văd Munţii Parângului, Munţii Căpăţânii. Noi suntem la muncă, facem prevenţie şi ne ocupăm de cei care sunt accidentaţi. Turiştii trebuie să respecvte regulile impuse de administraţie, să nu se aventureze şi să se bucure de tot ceea ce este aici. Deocamdată nu am vaut parte decât de accidente minore, sperăm să fie aşa până la finalul sezonului de ski”, completează Marcel Andreescu, salvamontist. Transalpina este cea mai nouă stațiune montană din România. Se se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la o distanță de 85 de km de Râmnicu Vâlcea. Dispune de trei pârtii de schi, pârtii de snowboard, pârtii de sanie, teleschiuri și o telegondolă care urcă de la cota lacului Vidra (1.200) la cota 2000m.

Gabi Cârjaliu