Autobuzul zăpezii la Transalpina Ski

Transport asigurat de autorități spre pârtia de ski Transalpina. Din acest week-end, un autocar ce pleacă din Malaia va face traseul spre Obarșia Lotrului. Inițiativa aparține primarilor din localitățile de pe Valea Lotrului care au dorit să vina în ajutorul turismului din zona, dar și al turistilor care astfel nu vor mai avea grija parcării mașinii și se vor putea distra în voie pe zăpadă.

Turiștii și investitorii deopotrivă sunt încantati de aceasta inițiativă, mai ales ca așteptau încă de la deschiderea domeniului schiabil să se găsească o soluție pentru asigurarea transportului către pârtie. “Este o iniţiativă extraordinară. Este un proiect implementat cu greu, noi îl doream din primul sezon. Nu ne uităm în spate cui regret, ne bucurăm că vine şi acum, e bine. Sperăm că se va putea face acest lucru şi dinspre Petroşani, astfel încât să vină cât mai mulţi turişti care să se bucure de această pârtie.”, spune Ramona Fodor, administrator SKI Resort Transaplina.


În plus, autoritățile din localitățile din zona sunt și ele convinse că astfel vor crește numărul de turiști mai ales că, în ultimii ani, și numărul investițiilor în turism a crescut mult, iar o astfel de initiativă era mai mult decat necesară. “Ideea este de mult timp, din discuţiile avute cu proprietarii de pensiuni de pe raza Comunei Malaia. Acest autocar îi va ajuta să dezvoltăm împreună localitatea. Locurile de muncă sunt puţine peste tot, măcar noi să fructificăm activitatea turistică”, ne-a declarat Gabriel Țolea, primar Malaia.
Prima cursă către Transalpina pleacă la ora 8.30 si, deocamdată, îmbarcare turiștilor se va face din patru stații: pensiune Alpina, Săliștea, centrul comunei Malaia și Ciunget. Întorcerea va fi la la ora 16.00, suficient timp pentru pasionații de sporturi pe zapadă să se bucure de timpul petrecut pe pârtie. Turiştii sunt şi ei încântaţi: “E foarte bine, nu mai stăm după parcare la partie, în plus acolo putem să bem un pahar de vin fiert. Este mai puţină băteie de cap. Nu avem niciun fel de emoţii şi ne puteam vedea doar de ski”, spun iubitorii de ski.