Ambasadorul Poloniei vine în Vâlcea

Miercuri, 25 ianuarie, ambasadorul Poloniei, însoţit de o delegaţie, va efectua o vizită în judeţul nostru. Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat că excelenţa sa Marcin Wilczek va fi primit oficial la primărie şi că se speră că polonezii vor investi în continuare în judeţul nostru.

“Este un prim pas şi de ce nu, poate şi alţi investitori din Polonia vor investi în Râmnicu Vâlcea aşa cum au investit cei de la CIECH Group care au demarat la fostul USG o investiţie de 33,5 milioane RON. Ambasadorul Poloniei va vedea care este colaborarea dintre administraţia noastră şi mediul de afaceri”, a declarat primarul Mircia Gutău. CIECH Soda România este prima unitate de producţie CIECH Group din afara Poloniei și este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Grupul CIECH în anul 2006. Echipa, de aproximativ 600 de persoane a CSR, asigură soda calcinată și silicat de sodiu- solid și lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu și India.
Planul de investiţii a inclus achiziţia unor echipamente noi, precum pompe de apă şi de vid, sisteme de curăţare a prafului pentru zonele de încărcare şi ambalare, două coloane de carbonare, precum şi lucrări de modernizare a locomotivei trenului cu şină îngustă folosit în incinta uzinei. În decembrie 2016, compania a început lucrările la ultima fază a planului de investiţii, constând în achiziţia şi instalarea unui nou compresor, care este aşteptat să înceapă să funcţioneze oficial până la sfârşitul lunii ianuarie 2017. (T.G.)