FOTO/VIDEO Orientare turistică pe deal! Peste 100 de copii s-au întrecut în concursul organizat de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea

Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea a organizat pe Dealul Malul Alb prima ediție a unui concurs de orientare turistică. Au participat peste 120 de copii din Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Târgoviște și Slatina, concursul având și o secțiune pentru familii. La finalul competiției, cei mici au fost recopensați cu diplome, medalii și dulciuri.


Elevii, cu vârsta maximă de 18 ani, s-au întrecut la orientare turistică, pe un traseu dificil. Concursul a durat aproximativ două ore, dar nimeni nu s-a plâns de frigul de afară. Cupa Oltului se află la prima ediție în ceea ce privește proba de sprint. Ei spun că prinipalul obiectiv este acela de a-i îndruma pe copii spre practicarea unui sport în aer liber. “Azi se desfășoară proba de sprint a concursului Cupa Oltului, prima ediție. Competiția este organizată de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul Școlar Vâlcea și Ministerul Educației Naționale. Avem și partereni: Primăria Râmnicu Vâlcea, Clubul ECO Sport Râmnicu Vâlcea, Federația Română de Orientare și Colegiul Tehnic Forestier. De asemenea, este alături de noi directorul Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, căruia îi mulțumim pentru sprijin. Sunt înscriși la start peste 120 de copii. Este un concurs județean, dar cu participare regională. Premiile constau în diplome, medalii și dulciuri.”, ne-a declarat Cristina Ploaie, organizator, antrenor orientare turistică.


“Este foarte important ca acești copii să facă un sport în aer liber. Chiar dacă orientarea turistică nu este un sport foarte bine finanțat, el le dezvoltă celor mici aptitudini importante. Este important să alerge prin natură, să își petreacă timpul în pădure”, completează Mircea Lera, director Salvamont Vâlcea.
În toamnă, pe Dealul Malul Alb aflat în Cartierul Nord al Râmnicului, va avea loc un concurs de orientare turistică important, înscris în circuitul Federației Române de Orientare Sportivă. Atunci sunt așteptați peste 300 de sportivi veniți din toate colțurile României.Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning