Grădiniţele din Râmnic, vandalizate de părinţi

Râmnicu Vâlcea este municipiul din România în care s-au construt cele mai multe locuri de joacă pentru copii şi mini părculeţe în ultimii doi ani. Este de asemenea municipiul cu cele mai mari amenzi stabilite de Consiliul Local pentru cei care aruncă gunoi pe domeniul public sau privat al primăriei.

Cu toate acestea, se întâmplă următoarele “fenomene”. În fiecare weekend, sute de părinţi, în loc să îşi ducă odraslele la plimbare prin parcuri, prin Grădina Zoo sau la locurile de joacă amenajate special pentru ei, preferă să intre în curţile grădiniţelor şcolare. Aici, fără a fi deranjaţi de cei de la Poliţia Locală şi în absenţa camerelor de luat vederi părinţii beau, fumează, mănâncă, consumă cafele, bere şi sucuri la doze, şi lasă o mizerie cumplită. În disperare de cauză, conducerile unor grădiniţe au ajuns să pună lanţuri şi lacăte pe porţile de acces.
Nimeni nu înţelege că aceste locuri de joacă din grădiniţe sunt special pentru copii de acolo care se joacă supravegheaţi de educatoare şi nu fac mizerie. Coşurile de gunoi sunt neîncăpătoare în weekend în grădiniţe. În Ostroveni majoritatea au fost devastate, iar multe din aparatele de joacă sunt deteriorate de aceşti invadatori. În poze vă prezentăm curtea Grădiniţei nr. 13 din Ostroveni, situată în spatele centralei de la Piaţa Ostroveni. Curtea a devenit un loc de promenadă şi pentru cei care deţin animale de companie, vara aici îşi fac culcuş oamenii străzii şi tineri care au crescut prin centrele de plasament, aceştia dorm peste noapte în curte pe saltele, iar în weekenduri câteva zeci de părinţi nesimţiţi fac mizerie cât cuprinde, în timp ce copii lor se joacă pe aparate ce nu le-au fost destinate.


Credem că Poliţia Locală ar trebui să aplice hotârârile Consiliului Local şi să treacă la amenzi, iar administraţia locală ar putea lua în calcul extinderea sitemului de supraveghere video şi în curţile unităţilor şcolare.

Traian Guminski