FOTO/VIDEO: Ofertă școlară bogată la Vâlcea! Liceul Tehnologic Forestier rămâne vârf de lance

Colegiul Energetic din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost astăzi gazda Bursei Ofertelor Şcolare 2018 pentru învățământul profesional și dual. Evenimentul s-a adresat elevilor de clasa a VIII-a, care au avut astfel acces la ofertele educaţionale propuse de colegiile şi liceele din judeţ. La standuri au fost prezente majoritatea liceelor din judeţul Vâlcea care au ofertă educațională de acest tip. Sute de elevi care vor termina clasa a VIII-a au fost prezenţi la bursa ofertelor şcolare pentru învăţământul profesional și dual și au primit pliante de prezentare. O poarte dintre ei s-au decis deja unde vor să-şi continue studiile, alţii încă se mai gândesc ce să aleagă.


Ofertă bogată la Forestier

Ca de obicei, Liceul Tehnic Forestier vine cu o ofertă bogată pentru elevi. De altfel, această instituție este prima din județ care a implementat învățământul profesional dual. “Avem și acest an solicitări de la Avicarvil, 40 de locuri preparator produse din carne și pește și 16 locuri mecanic utilaje. Copiii au bursă, 200 de lei de la angajator, 200 de lei de la stat și 400 de lei de la primărie. Aceste târguri sunt foarte utile, își pot lua informațiile necesare. Au venit mulți copii să ne caute”, spune Gabriela Staicu, director Liceul Tehnologic Forestier Rm. Vâlcea.

“Ne place profilul și profesorii sunt foarte de treabă la Forestier. O să lucrăm în industrie, ceea ce este de bine. Facem practică la Avicarvil și probabil acolo vom rămâne”, spun elevii care au optat deja pentru învățământul dual.
Potrivit studiilor şi sondajelor făcute de specialişti şi în anul şcolar viitor peste 80 la sută dintre absolvenţii şcolilor generale se vor îndrepta spre studiile liceale şi doar 20% către învăţământul profesional cu durată de trei ani.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning