FOTO Tineri prinşi de jandarmii vâlceni în Piaţa Centrală cu substanţe interzise

Săptămâna aceasta, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, jandarmii vâlceni aflându-se în Piaţa Centrală din municipiul Râmnicu Vâlcea, au observat într-o zonă retrasă, doi tineri ce aveau un comportament dubios.


În urma legitimării şi al controlului corporal preventiv executat, jandarmii au găsit asupra lui L.D. în vârstă de 20 ani şi V.C.A de 21 ani, un pachet de foiţe inscripţionat “O.C.B”, un recipient din plastic de 10 ml., de culoare albă, inscripţionat “Nostamine” ce conţinea o substanţă necunoscută şi o bucată din aluminiu, iar în interiorul acesteia se aflau resturi vegetale de culoare brun-verzui, având un miros înţepător.
În urma unei discuţii purtate cu cei doi tineri, jandarmii au descoperit că aceştia se aflau în acel loc retras pentru a fuma o ţigară cu substanţe interzise. Întrebaţi fiind de unde au achiziţionat fragmentele vegetale, ei au mărturisit că le au de la o persoană necunoscută.
În baza art.4 din Legea 143/2000 privind “cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformare, cumpărare sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept”, jandarmii vâlceni au întocmit actele necesare pe care ulterior le-au predate către S.C.C.O din cadrul Poliţiei Vâlcea în vederea cercetărilor în cauză.