Percheziţii domiciliare la Rm. Vâlcea şi Păuşeşti Măglaşi! Tineri bănuiţi de furt din maşini

Polițiștii Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, sprijiniți de cei ai Serviciului Criminalistic și de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt calificat, dispunându-se, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, reținerea acestora.

La data de 13 martie a.c., polițiștii au efectuat percheziții domiciliare în Râmnicu Vâlcea și Păușești-Măglași la locuințele a 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, bănuiți de săvârșirea mai multor fapte de furt calificat, comise în perioada noiembrie 2017- martie a.c., pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.
Din verificări a rezultat că tinerii ar fi forțat portierele mașinilor și ar fi sustras din interiorul acestora diverse bunuri, aceștia fiind bănuiți de comiterea a 8 furturi din autoturisme, iar prejudiciul, recuperat parțial, se ridică la 5.300 de lei.
Inițial, doar 7 dintre cele 8 persoane vătămate au depus plângere, dar în urma cercetărilor, a fost probată și a 8-a faptă de furt, prejudiciul fiind recuperat, înainte ca persoana vătămată să se adreseze poliției cu plângere.
Persoanele bănuite au fost reținute pentru 24 de ore urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecatoria Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul I.J.J.Vâlcea.