FOTO Florian Marin este noul căpitan de județ

De azi Județul Vâlcea are un nou prefect. Florian Marin a fost învestit în funcţie și a depus jurământul, în prezența directorului general din Ministerul Afacerilor Interne, a șefilor de instituții deconcentrate din județ și a multor primari invitați la eveniment. Fostul prefect al județului, Radu Renga, a fost numit inspector guvernamental, în timp ce subprefectul Aurora Gherghina, rămâne în funcție.

“A fost un an interesant, nu a fost nici foarte greu, nici lejer. Important este ceea ce lași în urmă. Las în urmă o instituție a prefectului consolidată. Nu am regrete, poate îmi doream să realizez mai multe, dar astfel de discuții le vom avea în perioada următoare”, ne-a declarat fostul prefect, Radu Renga.
“În perioada următoare activitatea prefectului și se va desfășura sub auspiciile a trei coordonate, legalitate, transparență și eficiență. Sunt mai puțin un om al vorbelor, deși multă lume spune că mă pricep. Faptele sunt cele care o să vorbească. De altfel, o să fiți martorii acțiunilor pe care le voi întreprinde în perioada următoare. Sunt pregătit de eventuale probleme, am fost pus la curent cu ceea ce se întâmplă în urma precipitațiilor, în special în nordul județului, am fost informat de domnul Renga. De altfel, toțuși am în spate o activitate de șef de inspectorat și lucrurile nu îmi sunt străine”, a completat actualul prefect, Florian Marin.

În ceea ce-i privește pe primari, aceștia speră la o bună comunicare între unitățile administrative și Prefectura Vâlcea. “Îl cunosc de mult timp pe domnul prefect, cred că este o alegere bună a Guvernului. Sper să fie o comunicare mai bună, au fost ceva probleme din acest punct de vedere în trecut”, ne-a declarat Cătălin Avan, primarul Comunei Păușești Otăsău.
“Mă aștept la ceva bun, nu te poți aștepta la ceva rău de la un prefect. Mereu a fost o comunicare bună între instituția pe care o reprezint și cea a Prefecturii. Nu cred că este vorba de militărie”, completează Tiberiu Costea, primarul Comunei Lungești.

Florian Marin a fost şef al Inspectoratului Poliției Județene Vâlcea și şef al Poliţiei Râmnicu Vâlcea, iar în anul 2016, a optat să intre în politică, devenind purtător de cuvânt al PSD Vâlcea.

Gabi Cîrjaliu