FOTO Trei parcuri noi în Râmnic

Trei parcuri noi apar în Râmnicu Vâlcea, la inițiativa autorităților locale. Unul deja a fost finalizat, altul o să fie inaugurat de Înălțare, iar al treilea este deocamdată în faza de proiect.

Primul parc, aflat între două centre comerciale din centrul Râmnicului, a fost deja inaugurat și este cel mai mic.
De Sărbătoare Înălțării Domnului în jurul Catedralei din Cartierul Ostroveni vâlcenii se vor putea relaxa într-un parc amplasat pe o suprafață de peste 5000 de metri pătrați. În fine, în stadiul de proiect este modernizarea parcurlui tehnologic al Liceului Silvic, care o să fie unul public. Locuitorii municipiului spun că este nevoie de cât mai mult spațiu verde și laudă inițiativa conducerii orașului. De partea cealaltă, conducerea primăriei spune că politica de amenajare a spațiilor verzi va continua.
“Era nevoie să mărim spațiile verzi din Râmnicu Vâlcea. Este vorba de trei parcuri noi, dacă este să catalogăm ca parc spațiul dintre Magazinul Cozia și Mall. Cel mai mare dintre ele este cel din jurul catedralei din Ostroveni care va arăta foarte bine. Va avea sistem de iluminat, alei, băncuțe, sistem de monitorizare video. De asemenea o să fie acolo un spațiu de joacă pentru copii, amplasat într-un loc unde nu-i va deranja pe vâlcenii care merg la biserică. Va arăta impecabil, am apelat la specialiști care au lucrat în toată țara în acest domeniu. Suprafața pe care se va întinde este una mare 5000 de metri pătrați. Parcul o să fie gata de Înălțarea Domnului. V-am spus de acest părculeț aflat între cele două spații comerciale mari din centrul Râmnicului. Este de fapt un scuar căruia îi vom da și o denumire în perioada imediat următoare. Am primit și critici cum că această zonă nu este un parc dar eu zic că acum arată foarte frumos. Următorul parc pe care-l vom amenaja este unul foarte mare, tot 5000 de metri pătrați aproximativ și o să fie la Liceu Forestier. Urmează să primim avizul de la Ministerul Învățământului, îl vom primi în scurt timp, am discutat deja acolo. Parcul tehnologic care este acum acolo va rămâne parc tehnologic și copiii vor face acolo practică. O să fie deschis, însă, și locuitorilor municipiului care vor să se relaxaze. O să fie supravegheat video și iluminat”, ne-a declarat Eusebiu Vețeleanu, viceprimar Râmnicu Vâlcea.

În plus, primăria Râmnicului are în plan demolarea Stadionului Municipal și mărirea Parcului Zăvoi, aflat în imediata apropiere, în cazul în care se va obține finanțare pentru construirea unei albe baze sportive. “Dacă vom găsi finanțare să construim un nou stadion, atunci se va mări și Parcul Zăvoi, așa cum s-a promis în campania electorală”, conchide Sebi Vețeleanu. Principalul punct de atracție turistică din Râmnicu Vâlcea este Parcul Zăvoi, unul dintre cele mai parcuri din ţară, amplasat în urmă cu aproape 170 de ani. Aici, la 29 iulie 1848, s-a depus jurământul pe Constituţia revoluţionară, iar corul condus de Anton Pann a intonat viitorul imn de stat “Deșteaptă-te, române!”.

Gabi Cârjaliu