Foto: Cea de-a şaptea ediţie a Salonului Anual de Fotografie a încântat vâlcenii cu sute de peisaje şi portrete

Galeria de Artă „Artex”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a găzduit vernisajul Salonului Anual de Fotografie, ajuns la cea de-a șaptea ediție. Evenimentul a fost organizat de Fotoclubul „Floarea de colţ”, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Vâlcea. Expoziția a avut parte de vizitatori încă din prima zi și vâlcenii s-au declarat încântați de ceea ce au văzut. Şi-au expus fotografiile 20 de artişti din întreaga ţară care au avut în ultima perioadă rezultate remarcabile la saloane naţionale şi internaţionale.


Privirile vizitatorilor au fost încântate de sute de fotografii, de la peisaje până la portrete. “Sincer, nu îmi vine să cred că s-a ajuns la cea de-a șaptea ediție a salonului care este dedicată și zilei artei fotografice. Constat că membrii fotoclubului au adus lucrări valoroase la nivel național și internațional. Din păcate, în România, arta fotografică nu este o afacere, astfel de lucrări se vând foarte greu sau deloc.”, ne-a declarat Ion Ciubotaru, Preşedinte Fotoclub Floarea de Colţ Vâlcea. “Timp de șapte ani a fost o colaborare excelentă între cele două organizații, de asta am și ajuns la această ediție. De atunci am decis ca de fiecare dată în luna ianuarie să fae acest salon. Lucrurile s-au legat și este adevărat că a existat și o așteptare din partea publicului de artă. Este o expoziție vizitată, o expoziție dorită și care face bine într-o perioadă în care urâtul pare să domine spațiul public. Artiștii fotografi vin cu ceva frumos care îi va încânta pe cei care ne vor vizita. Avem și multe lucrări premiate, ceea ce înseamnă că salonul crește în valoare de la an la an”, a completat Gheeorghe Dican, Preşedintele UAP filiala Vâlcea.
Salonul de fotografie de la Râmnicu Vâlcea a ajuns la cea de-a şasea ediţie, în timp ce Fotoclubul “Floarea de Colţ” funcţionează încă din anii 80. Expoziția poate să fie vizitată până pe 25 ianuarie.