Comuna Stoileşti va avea patru Cămine Culturale

Este o localitate care a scăpat colectivizării dar care, datorită reliefului, o face greu accesibilă şi acum după ani de modernizare a drumurilor. Actuala administraţie a reuşit să asfalteze peste 30 de kilometri de drumuri interioare dar comuna are 207 km de drumuri în afara celor judeţene. Acesta este rezultatul unor comasări administrative făcute de regimul comunist care a înglobat în Stoileşti terenurile a patru comune. Primarul Florin Ionescu a fost conştient că va avea probleme mari cu reţelele de apă şi canalizare şi nu a putut accesa fonduri pentru aceste utilităţi din cauza costurilor extrem de ridicate care le presupunea investiţia. Reţea de apă există dar nu în toată localitatea. În schimb sunt modernizate şcolile şi grădiniţele şi dotate.
“Rețeaua de apă nu am putut să o ducem în zonele foarte înalte, nu permite relieful și investiţia ar fi fost foarte mare. Din acest motiv am fost refuzați și pentru canalizare pe fonduri europene. Trebuia să investim în 50 de pompe ceea ce ar depășit cu mult costurile iar perioada de amortizare s-ar fi întins pe decenii”, a precizat primarul Florin Ionescu.
În Stoileşti lumea este dornică de a participa la evenimente culturale , sportive artistice şi de socializare de aceea comuna va avea patru Cămine culturale, unul este complet reabilitat și utilat, un altul este în curs de modernizare, altul în construcție și ultimul în faza de proiect. (T.G.)