Deputatul Remus Borza spune mereu adevăruri dureroase

Excelentă intervenţia deputatului Remus Borza în jurnalul de ştiri de la ora 17.00 a postului tv DIGI 24,
Avocatul Borza, binecunoscut vâlcenilor după ce a administrat câteva luni în mod eficient CET GOVORA, a declarat că legal Guvernul Grindeanu a făcut ceea ce avea voie să facă şi că reglementările din Ordonanţa 13 sunt în mare parte pertinente.

Borza a acuzat în schimb atât Guvernul, cât şi conducerile PSD şi ALDE de o lipsă de comunicare eficientă şi transparentă. Pe bună dreptate Borza susţine ceea ce am susţinut şi noi că Guvernul trebuia să explice imediat modificările din Ordonanţă şi că partidele de la Guvernare trebuiau să aibă prin parlamentari şi lideri mai mulţi vectori de comunicare care să transmită populaţiei ce anume modifica Ordonanţa abrogată azi la presiunea străzii.
Dar dacă fiecare Guvern se va teme să ia decizii de frica unei manifestaţii înseamnă că nu se poate guverna şi că statul nu este un stat de drept. Puţin mai devreme primarul Iaşiului declara că şi în America sunt manifestaţii de peste un milion de oameni împotriva regimului Trump şi a decizilor controversate ale acestuia dar SUA nu a dat niciun centimetru înapoi în urma acestor presiuni…
Zilele trecute Remus Borza declara: “În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă astăzi în stradă, noi ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că, până când nu vom avea o soluţie finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat şi care pot să degenereze întru-un război civil, orice discuţie a noastră este de prisos, câtă vreme am plecat de la construcţia bugetară pe nişte premise care s-ar putea să nu se mai îndeplinească”.
Deputatul nu este numai un reputat avocat, dar şi un om extrem de priceput în economie şi bugete administrând cu succes multe societăţi aflate în insolvenţă. El ştie că deprecierile cursului leului datorită manifestaţilor va duce la pierderi importante ale unor societăţi comerciale care vor fi urmate d epierderi ale statului la încasări şi că este posibil ca România să se împrumute mai scump, anumite proiecte de finanţare europene să pice şi unii investitori să se retragă din ţară deci Parlamentul va aproba un buget nesustenabil.

Traian Guminski