Deputatul PSD, Costi Rădulescu, răspunde acuzelor lui Buican

buican
““Puseul” critic al domnului deputat Cristian Buican este determinat de “îndrăzneala” conducerii PSD-iste a ministerului de a semna credite de angajament cu conducerile administraţiilor locale, pentru decontarea cheltuielilor tuturor proiectelor de investiţii din Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, afirmă deputatul PSD, Costi Rădulescu.

“Trecând peste inadvertentele de susţinere a punctului de vedere, constatăm că, în fapt, “puseul” critic este mai mult o invidie pentru că PSD-ul a reuşit să identifice o sursă de finanţare pentru susţinerea lucrărilor de investiţii.
Ştim că “tratarea puseurilor” critice ale domnului deputat Cristian Buican, preşedintele organizaţiei judeţene Vâlcea a PNL, se poate face numai prin prezentarea realităţilor judeţului în care domnia sa a fost ales în demnitatea de deputat pentru cel de-al doilea mandat consecutiv.
Una din realităţile care demonstrează “grija” deosebită a domniei sale pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă autorităţile administraţiilor publice locale din judeţul nostru, s-a consumat la sedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea din data de 30.10.2014.
Atunci fostul preşedinte Ion Cîlea a propus alocarea sumei de 11.592 lei din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale, afectate de inundaţiile din 29 iulie 2014. Profitând de faptul ca au majoritate, cei 16 consilieri judeţeni ai PNL (10 PNL + 6 PDL) împreună cu cei trei consilieri judeţeni independenţi, au alocat la cinci dintre comunele afectate cel mai greu de inundaţii, respectiv Berislăveşti, Nicolae Bălcescu, Drăgoeşti, Şuşani şi Vaideeni, cu peste 90% din infrastructura rutieră distrusă, suma “colosală” de ZERO lei.
Justificarea acestei alocări a fost că, cităm: “Trădarea se plăteşte” (expresia aparţine unui consilier judeţean PNL, extrem de apropiat de domnul deputat Cristian Buican şi este inserată în procesul-verbal al şedinţei) şi este evident că această expresie se adresa celor cinci primari ai localităţilor calamitate, care plecaseră din rândul PNL şi trecuseră la PSD.
Un astfel de mod de a rezolva problemele judeţului nu credem ca-i permite domnului deputat Cristian Buican, preşedinte al organizaţiei judeţene Vâlcea a PNL, să emită judecăţi faţă de măsurile luate de oameni competenţi pentru susţinerea lucrărilor de investiţii în judeţ şi în ţară.
Ar fi anormal ca cei 730 de miliarde de lei vechi, care au fost alocaţi judeţului nostru prin credite de angajament asumate de guvernul Ponta, să fie refuzaţi numai pentru simplul fapt că domnul deputat Buican trebuie musai să critice PSD-ul.
Primarii, indiferent de coloratura politică, vor administra aceşti bani strict în interesul comunităţilor pe care le reprezintă. Este evident că domnul Buican şi PNL sunt, de fapt, deranjaţi de faptul că sumele respective nu mai trec prin filtrul Consiliului Judeţean în care PNL şi PDL au majoritatea şi ar putea să aloce şi pe considerente pur politice. Aşadar, considerăm că procedura prin care Guvernul a trimis banii direct către localităţi este una corectă şi transparentă, menită să ajute locuitorii judeţului nostrum”, spune în comunicatul de presă transmis, deputatul PSD Costi Rădulescu.