Biserică şi şcoală în flăcări

incendiu pompieri
Două incendii au izbucnit zilele trecute la Parohia Sf. Voievozi din comuna Câineni, dar şi la o şcoală dezafectată din localitatea Grădinari, judeţul Olt.

Flăcările s-au declanşat la o magazie pentru depozitarea lemnelor pentru foc, iar până la stingerea flăcărilor au ars structura din lemn a magaziei acoperită cu tablă şi o cantitate de circa 10 mc. de lemn pentru foc. Din cauza distanţei foarte mici existentă între magazie şi proprietatea învecinată, flăcările s-au extins şi la gospodăria lui Constantin F. Aici au ars : o magazie pentru depozitarea lemnului construită din lemn cu învelitoare din tablă şi o cantitate de aproximativ 2 mc de lemn pentru foc.
După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere.
Cercetările preliminarii efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aruncării unei țigări aprinse de către o persoană necunoscută.
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea incendiului din localitatea Grădinari, județul Olt. Flăcările au izbucnit la o școală dezafectată, iar până la stingerea acestora au ars : structura din lemn a acoperişului construit din lemn cu învelitoare din tablă pe aproximativ 200 mp., şi s-a s-au degradat tencuiala şi tocăria din lemn.
După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce o persoană neidentificată ar fi folosit focul deschis pentru a se încălzi şi nu a respectat normele de prevenire şi stingere a incendiilor.