Deputatul PNL Cristian Buican nu candidează la alegerile locale

Vineri, 9 februarie, 2024, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, deținător al funcțiilor de secretar la Camerei Deputaților și vicepreședinte național al PNL, a susținut o conferință de presă la care a anunțat că nu va candida la alegerile locale pentru nicio funcție, deoarece filiala vâlceană se află de mai multe luni într-o competiție anunțată internă pentru desemnarea candidaților, competiție care se va finaliza în fiecare localitate cu un sondaj de opinie pentru a ajuta conducerea filialei să aleagă cei mai buni candidați.
Ulterior conferinței de presă, parlamentarul vâlcean a acordat ziarului “Eveniment Vâlcean” un interviu din care prezentăm întrebările și răspunsurile principale.

Rep.: – De ce insistați pe alegeri comasate dacă spuneți că vă bazați și pe ajutorul partidelor mai mici pentru a înlătura actuala putere din Vâlcea? Se știe că alegerile comasate dezavantajează exact aceste partide mai mici.
C.B.: – Comasarea alegerilor nu se impune din motive electorale. Această comasare se impune din considerente economice și sociale.

Rep.: – Considerați că este normal ca un om care muncește să plătească CASS de 3 ori? O dată pe salariul său, apoi pe sumele retrase ca dividende și dacă are și spatii închiriate, achiziționate ca investiții să plătească CASS și pe sumele încasate drept chirie? Așa vedeți un stat liberal?
C.B.: – Supraimpozitarea este un atribut al socialiștilor. Este evident faptul că atunci când extinzi asistența socială trebuie să strângi banii necesari de la cei care muncesc (câștigă) mai mult. Liberalii nu consideră acest lucru corect, dar acesta este un dezavantaj al alianței cu socialiștii.

Rep.: – De ce nu ati insistat niciodată ca viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu să meargă zilnic la locul de muncă, să solicite în scris primarului sarcini de serviciu și delegarea de atribuții, să facă ceva concret care să arate electoratului că nu încasează salariul degeaba?
C.B.: – Niciodată nu am încercat să impun un anumit tip de comportament nimănui. Consider că domnul Pârvulescu are capacitatea necesară să ia deciziile corecte și în mare parte le-a luat.

Rep.: – Care sunt primarii PNL ce v-au dezamăgit în acest mandat?
C.B.: – Primarii liberali nu m-au dezamăgit niciodată!

Rep.: – Ce primar din PSD considerați că și-a îndeplinit cu succes promisiunile făcute?
C.B.: – Sunt multi primari PSD care au încercat să-și îndeplinească promisiunile… din păcate nu îi ajută partidul…

Rep.: – Spuneți des că salariile sunt mici în Vâlcea, cine îi impiedică pe întreprinzătorii liberali, destui în județ, să ofere salarii mai mari?
C.B.: – Orice întreprinzător își desfășoară activitatea într-un mediu economic în care există niște condiționalități. Salariile cresc atunci când este concurență pe piața muncii. Această concurență apare când există mulți actori economici ce desfășoară activități cu o valoare adăugată mare. Lipsa investițiilor în astfel de afaceri due la o slabă concurență pe piața muncii, deci la salarii scăzute.

Rep.: – Cum vedeți o colaborare politică corectă în guvernare cu PSD acum și eventual după alegerile din toamnă, dacă pe plan local sunteți în permanent război cu conducerea PSD?
C.B.: – Dacă urmărești binele cetățeanului nu poți să ai o colaborare cu psd-iștii din Vâlcea. În Vâlcea, PSD nu este un partid, este o gașcă care a pus mâna pe putere și care folosește puterea doar în interes de grup.

Rep.: – Ce rezultat credeți că va obține PNL la Europarlamentare și care ar fi scorul care l-ar merita de fapt?
C.B.: – Orice partid obține scorul pe care îl merită. Cred că PNL va obține aproximativ 25% la următoarele alegeri europarlamentare.
Rep.: – Vă Mulțumesc!

A consemnat Traian Guminski