ANALIZĂ POLITICĂ! Presa nu poate și nu trebuie să fie complice la prostia și lenea politicienilor vâlceni Andrei Gheorghiu – un viceprimar unanim exmatriculat la vot!

“Scrieți pe bani” este una din acuzele generale aduse jurnaliștilor, probabil de oameni care muncesc gratis, care nu plătesc pe nimeni din cei ce le fac servicii sau care își imaginează că jurnaliștii trăiesc cu aer.
Da, scriem pentru bani, nu pentru glorie, adică asta este munca noastră, Da și cineva trebuie să plătească pentru munca noastră și așa este și corect. Important este însă să scriem adevărul, să nu acoperim minciuna și fărădelegea să avem contracte transparente și fiscalizate și în mare parte noi le avem. Noi jurnaliștii vâlceni plătim taxe și impozite de ne sar capacele pentru sume cu mult mai mici câștigate decât cadrele didactice ce nu plătesc mai niciodată pentru banii luați pe mediații așa cum nu fac nici anesteziștii, medicii, infirmierele și asistentele medicale.
Ce este intolerabilul, mai ales în apropierea campaniilor electorale, această slugărnicie în prostie a presei.
Nimeni nu te oprește să ai contracte de publicitate cu politicieni și partide. Este logic că unii din politică de aia te plătesc să spui că sunt mai frumoși și mai deștepți decât în realitate. Unii te mai plătesc și să critici adversarii lor.
Râmnicenii trebuie să știe asta. Dar mai trebuie să știe că oricare dintre noi nu are voie să deformeze adevărul până la fărădelege așa cum se face mai mereu când este vorba de buget și așa zise amendamente la acesta. Toți jurnaliștii cu vechime știu exact ce este un amendament la un proiect de buget. Probabil numai viceprimarii Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu nu știu.
Nu poți să fi atâta timp în consiliul local, viceprimar, economist, să iei bani publici pentru că te ocupi, chipurile, de fonduri europene, și tu să nu știi ce formă și ce fond trebuie să aibă un amendament, cum trebuie redactat și motivat, cum trebuie încadrat în bugetul de cheltuieli, cum trebuie precizate sursele de finanțare și estimate corect.
Dacă niciun consilier nu a fost atât de nebun încât să voteze aberațiile lui Gheorghiu este clar că Romeo Rădulescu, lider al Forței Drepte, are dreptate când spune că alianța cu PMP și USR se poate face doar fără Gheorghiu. Și leneș și incompetent este cam mult pentru a mai prinde un loc eligibil.
Cine scrie, în presă, pe facebook, sau oriunde, că amendamentele celor doi au fost respinse de Gutău sau de consilierii PSD și PER minte. Ele au fost respinse de lege.
Cine spune că primarul Mircia Gutău nu a ținut cont de propunerile opoziției minte. Edilul nu are cum să țină cont niște însăilări realizate la bătaie de joc și ilegal. Dacă Ion Didoiu, secretar cu experiență de peste 20 ani în UAT, om care de multe ori a înfruntat public edili, le-a spus consilierilor locali că, dacă aceste așa zise amendamente vor fi votate, el va depune opinie separată și nu va semna proiectul de hotărâre al bugetului, putea să-și permită cineva să voteze niște mizerii denumite în mod caraghios amendamente?

Traian GUMINSKI