Deputatul Cristian Buican obligat să deratizeze unele organizaţii liberale

Caşcavalul, ca să folosim un cuvânt drag liderului liberal, unui partid îl reprezintă voturile obţinute.
Când unii membrii erodează roata de caşcaval luând prin deciziile lor din masa de voturi ale partidului ei trebuie excluşi.
De aceea, am folosit termenul de deratizare, deşi evident nu este vorba despre nişte şobolani, ci doar despre nişte oameni cu apucături de trântori am putea spune. Adică de consumatori de miere nemuncită.
Dacă Virgil Pîrvulescu, din poziţia de mare perdant, are tupeul să încalce statutul partidului şi o decizie a Biroului Politic Judeţean încercând o rebeliune internă, e clar ce ar fi făcut acest ipochimen dacă câştiga alegerle locale şi funcţia de primar.
Pe lângă el s-au aciuiat fel de fel de domni şi doamne care nu au nimic în comun cu liberalismul, poate, în unele cazuri, doar cu libertinismul.
Şi nu este vorba doar de organizaţii din Râmnicu Vâlcea. Iar deputatul liberal ştie foarte bine că urmează nişte alegeri parlamentare foarte dure.
PNL se va confrunta, nu doar cu PSD pentru mandatele de parlamentar, dar şi cu un AUR mult mai puternic. Care va avea în ziua alegerilor din iarnă consilieri locali, municipali, judeţeni şi poate chiar viceprimari. Care va avea motivaţie. Nici SOS nu a stat rău la alegerile pentru PE în Vâlcea. De exemplu, într-o comună câştigată de liberali de la PSD partidul doamnei Şoşoacă a luat 170 de voturi.
Nu este de glumă. PNL va intra în luptă la redistribuire pentru mandatul de senator deoarece este clar că nu poate obține direct 50 % din voturi pentru Sentat. Şi se va lupta la redistribuire pentru al doilea mandat de deputat cu PSD, AUR, SOS poate şi USR.
În aceste condiţii este clar că decizia deputatului Cristian Buican de a convoca Delegaţia Permanentă a organizaţiei judeţene este una corectă, chiar dacă afară este caniculă.
Nu mai este timp de reeducare şi disciplinare. Trebuie excluşi din partid cei ce ţin partidul în loc, trebuie făcut loc spre mandatele de consilieri unor oameni ce vor respecta disciplina de partid şi vor munci în alegerile ce urmează pentru organizaţie nu pentru interesele lor.

Traian GUMINSKI