De ziua României, “MEDE(E)A” Teatrului Anton Pann ne va reprezenta la Festivalului Internațional “Moldfest. Rampa.Ru” din Chişinău

În perioada 1-6 decembrie 2015, la Chișinău va avea loc Festivalul Internațional “Moldfest. Rampa.Ru” important eveniment teatral organizat de Teatrul dramatic de tineret „S Uliţî Roz” din Chişinău, Republica Moldova.
Alături de spectacolele unor trupe din SUA, Canada, Rusia, Ucraina şi Israel, pe scena Festivalului Internațional al Teatrelor de Cameră și Mini-spectacole, “Moldfest. Rampa.Ru, va urca şi România cu Mede(e)a, spectacolul Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea.

Programul de desfăşurare al festivalului incude pe lângă prezentarea de spectacole, discuţii pe marginea acestora, ateliere de creaţie, proiecţii, studii de master class şi multe alte evenimente de profil. Anul acesta Festivalul-laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Mini-Spectacole, Moldfest. Rampa.Ru, a ajuns la ediţia cu numărul VII. Ca şi în ceilalţi ani, preşedintele festivalului este Iuri Harmelin, directorul artistic al Teatrului Dramatic de Tineret „S Uliţî Roz” din Chişinău, şi Maestru Emerit al Artei al Republicii Moldova.
Spectacolul monodramă al Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea aduce tema Medeei în contemporaneitate. Pentru reuşita acestui spectacol monodramă, regizorul Bogdan Tudor Pelerin a propus rolul Medeei unei actriţe cu experienţă, Iulia Antonie. Debutul cu un prolog din tragedia Medeea a dramaturgului roman Seneca este tulburător. Efectele propuse de regizor te întorc în timp, îti dau acea senzaţie că participi efectiv la tragedia Medeei. Dar, să înţelegem, piesa scrisă de Nina Mazur, după o temă din opera lui Euripide, ne propune cu totul altceva. O să vedeţi cum televiziunea poate defăima imaginea unei femei, cum o poate transforma chiar intr-o criminală. Întrebare este dacă mass-media, a patra putere în stat, arbitrul neutru aflat în slujba adevărului, e sau nu instrumentul modern al manipulării?”
“MEDE(E)A” spectacolul Teatrului Anton Pann va avea reprezentaţia în ziua de 3 decembrie, de la ora 12.00, pe scena Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret din Chişinău.