Ceartă politică pentru un cimitir al Râmnicului

Amenajarea unui nou cimitir în municipiul Râmnicu Vâlcea a fost din nou supusă dezbaterii consilierilor locali, vineri, 27 noiembrie 2015.

Orgoliile consilierilor, dar şi liderilor locali politici au transformat Consiliul municipal al municipiului Râmnicu Vâlcea într-un teatru al confruntărilor politice, cu urmări administrative deloc bune pentru cetăţeni. După condamnarea primarului liberal Emilian Frâncu şi după ajungerea la un interimat (fie vorba noastră extrem de lung doar datorită faptului că fostul premier Ponta nu a dorit alegeri parţiale locale aşa cum prevedea legea), conflictele s-au înmulţit. Raportul de forţe s-a schimbat după celebra ordonanţă Dragnea. Au mai migrat şi pe faţă, dar şi prin spate cu opţiunile unii consilieri. Şi-au mai pus de câte o afacere, de câte o sinecură prin vreo Aga. Au mai alergat după un post de vice. Au mai împroşcat cu noroi sau au cerut primarului câte în lună şi în stele în schimbul unui vot. Dar gaşca asta, de multe ori iresponsabilă faţă de cetăţeni, a ajuns acum să se certe pentru realizarea unui cimitir. Asta în condiţiile în care zeci de familii din oraş au probleme mari atunci când trebuie să îngroape, după datină, pe cineva apropiat.
Amenajarea unui nou cimitir în municipiul Râmnicu Vâlcea a fost din nou supusă dezbaterii consilierilor locali, vineri, 27 noiembrie 2015. Consilierii liberali din nou s-au opus amenajării unui cimitir lângă Târgul Râureni, insistând pentru o dezbatere publică pe care au şi iniţiat-o pentru data de 10 decembrie 2015. Locaţiile pe care liberalii le au în vedere sunt Argintari, Feţeni sau Râureni, dar lângă biserica din această zonă. Primarul Gigi Matei a venit cu ideea de a se face un cimitir la Râureni (lângă târg) şi unul la Feţeni, pentru că oricum municipiul are nevoie de mai multe cimitire. Mai în glumă, mai în serios, s-a născut ideea că cimitirul de la Râureni este al pesediştilor, iar cel de la Feţeni este al liberalilor, în sensul că aşa se va încheia odată conflictul şi râmnicenii vor avea un cimitir în care să-şi îngroape morţii. Consilierii liberali au îmbrăţişat propunerea primarului Gigi Matei de a amenaja două cimitire, dar tot n-au votat proiectul pentru cel de la Râureni, anunţând că după dezbatere vor lua o decizie. Râmnicenii ar trebui ca la această dezbatere să vină cu dorinţa expresă ca liderii celor două partide să alcătuiacsă cu mare grijă listele de candidaţi la alegerile loale şi să nominalizeze pe lista de consilieri oameni responsabili, cinstiţi şi cu bun simţ. ( T. G.)