Măsuri de siguranţă cu ocazia Zilei Naţionale a României

881 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine pentru buna desfăşurare a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, în judeţul Vâlcea.

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, în mai multe localităţi din judeţ, vor fi organizate manifestări publice, ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Marii Uniri, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros.
Poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.
Pentru ca desfăşurarea manifestărilor să aibă loc în condiţii de linişte, măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de 881 de poliţişti, dintre care 172 de la poliţia rutieră, 497 de ordine publică, 65 de investigaţii criminale şi 147 din cadrul altor structuri.
404 de patrule de siguranţă publică, dintre care 68 pedestre şi 336 auto, vor acţiona, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Poliţiştii de la transporturi vor patrula în trenuri de călători (cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările), precum şi în staţii şi triaje de cale ferată.