De ce se tem parlamentarii liberali de alegeri anticipate

Orice partid se erodează când este la Guvernare. Adică pierde din simpatia publică și din intenția de vot. Puține sunt situațiile în care însă erodarea se produce atât de repede și în primul an așa cum s-a întâmplat cu Guvernul Cîțu. Și mai rare sunt situațiile în care o atât de mare majoritate de parlamentari votează o moțiune de cenzură.
Până acum niciun lider politic nu a cumpărat voturi pentru a câștiga președenția unui partid politic din țara noastră la vedere. Iar voturile au fost cumpărate cu bani publici, cu banii întregii populații.
Vasile Florin Cîțu a făcut un rău imens, necalculabil partidului al cărui președinte a ajuns recent prin mită, amenințare, șantaj și presiune la un Congres ținut în plină Pandemie, unde jurnaliști corecți au fost înjurați și bruscați sub privirile ministrului de interne.
După demiterea sa prin moțiune de cenzură, aflat în funcție încă datorită Constituției care permite un interimat la care un premier cu onoare ar fi renunțat dîndu-și demisia, Vasilică din Golești a făcut o altă gafă penală. A împărțit bani din Fondul de Rezervă primăriilor din țară.
Toate administrațiile locale au nevoie de bani pentru sezonul rece și pentru a achita facturi restante sau plata însoțitorilor persoanelor cu handicap sau a utilităților publice.
Toate primăriile conduse de primari liberali au primit bani și unele sume importante.
La nivel național aproximativ 6% din comune nu au primit nici un leu iar – 38% au primit echivalentul a doar 10 mii de euro.
La Vâlcea, 90% din sumele primite au mers către administrații conduse de primarii PNL și doar 7% către localitățile PSD. Municipiile Drăgășani și Râmnicu Vâlcea nu au primit niciun leu și nici cele 5 localități cu primari PER.
La nivel național 156 de primării PSD n-au primit NICIUN LEU. Alte 1021 de primării PSD, PMP, USR, ALDE, au primit doar câte 50.000 de lei. Adică 10.000 de euro fiecare. Adică aproape ZERO!
Este evident că în cazul unor alegeri anticipate parlamentare care ar avea loc în primăvară, după o iarnă cumplită, cu datorii uriașe la facturi, scoși din minți de o guvernare hrăpăreață și nedreaptă cetățenii din aceste localități îi vor trimite acasă pe mai mult de jumătate din actualii parlamentari ai PNL.

Traian GUMINSKI