De ce îmi este silă de cei trei crai de la PSD

Puţini membri ai vreunei organizaţii politice din Vâlcea au beneficiat de atâtea avantaje, sinecuri, privilegii precum Dumitru Lovin, Remus Grigorescu şi Adrian Buşu.

Datorită acestui partid, PSD, au trăit mai mult decât decent. Numai din posturile administrative au obţinut saci de bani în aceşti ani. Politica a însemnat mai mereu pentru ei beneficii şi imagine şi de mai puţine ori muncă. Acum vedem că nu a însemnat nici devotament şi nici onoare. Când a venit momentul să pună osul la treabă şi să muncească pentru a aduce voturi partidului au început negocierile. De fapt actele de trădare. Cei trei sabotează de multă vreme actuala conducere indulgentă a PSD Vâlcea care trebuia sa dea dovadă de fermitate. Au încercat să-l otrăvească şi pe senatorul Laurenţiu Coca cerându-i mereu anul trecut să candideze împotriva deputatului Costi Rădulescu pentru preşedinţia partidului. De câteva săptămâni, colegii lor de partid aleargă prin judeţ să păstreze intacte organizaţiile, să creeze altele noi, să facă rost de candidaţi buni, să strângă semnături pentru candidaţi. În acest timp, Lovin, Buşu şi Grigorescu nu au făcut nimic. Ultimii doi aveau asigurat încă un mandat de consilier judeţean. Trebuiau numai să îşi facă munca de vicepreşedinţi ai partidului care le-a oferit atâtea ani în şir. Au preferat trădarea şi jocurile, minciuna şi duplicitatea, viclenia şi aroganţa.
Cât de tâmpiţi au fost cei din conducerea centrală a ALDE preferând să piardă un om de talia senatorului Niţu pentru promovarea unui clovn cu faţă de activist de mâna a doua a PCR se va vedea la alegerile locale. Remus va ajunge probabil consilier municipal dar este mai greu decât crede. Viceprimar niciodată aşa cum speră el. Dar presupunând că ar ajunge şi viceprimar, după ce a fost prefect, inspector general,director de bibliotecă şi europarlamentar promovat de PSD. Merită trădarea asta, Remus? Merită să îţi pierzi onoarea pentru un amărât de post de vice? Care, dacă ajunge un anumit individ primar, de fapt va fi un post de slugă! Te asigur că aşa te va privi eventualul primar ecologist ca pe o sluga de proastă calitate!
Şi bun! Să înţelegem şi faptul că aţi devenit brusc, voi cei trei crai, mari liberali. Şi aţi ales partidul în care s-au strâns cei mai liberali dintre liberali cum se pretind oamenii lui Tăriceanu! De ce nu aţi avut, măi, curajul şi decenţa să veniţi să le spuneţi colegilor voştri din PSD că vreţi să plecaţi!? Că aveţi oferte mai bune sau că vă sufocă aerul din sediul PSD! De laşi? Sau de vicleni?
Normal ar fi fost ca măcar în ceasul al 12-lea, conducerea PSD Vâlcea să vă dea afară oficial din partid şi să vă retragă susţinerea din Consiliul Judeţean. Şi mai normal ar fi ca să demisionaţi de acolo, Buşule şi Grigorescule! Ştim că nu o veţi face! Sunteţi lacomi să luaţi şi ultimele indemnizaţii de consilier. Mereu aţi luat bani şi nu aţi dat la partid! Mereu v-au plăcut banii buni pe muncă puţină! Mereu aţi jucat teatru. Unii şi faţă de cei care vă erau foarte apropiaţi!
Mi-e silă de – alde voi!

Traian GUMINSKI