De ce este sabotat independentul Bogdan Ţigaret

Asupra unor candidaţi independeţi cu şanse din Vâlcea partidele au făcut presiuni serioase ca aceştia să candideze din partea lor. Majoritatea au renunţat la candidaturile independente.
În Râmnicu Vâlcea, în prezent, doar inginerul Bogdan Ţigaret are şanse să obţină prgaul de voturi necesar pentru a deveni consilier indepenent.

Cineva însă se opune acestui lucru deoarece este evident că un independent nu poate fi controlat de nimeni şi nu poate fi ameninţat de liderii politici cu retragerea susţinerii politice şi pierderea mandatului.
Scriam acum câteva zile că o publicaţie a pregătit un atac de presă împotriva lui Bogdan Ţigaret. Se pare că din cauza demersului nostru atacul a fost amânat pentru o perioadă de timp dar el sigur va fi pus în aplicare.
În schimb primăria tratează diferenţiat candidaţii. Evident că partidele mari au posibilităţi să strângă semnăturile necesare candidaturilor direct de la membrii de partid. Corturile care le vedeţi prin oraş unde se strâng semnături nu au alt rol decât să facă reclamă acelor candidaţi la primărie. Pentru un independent este însă mai greu cu strângerea de semnături. Un independent chiar are nevoie să strângă aceste semnături în stradă. Pentru asta însă îi trebuie o aprobare de la primărie. Ei bine în cazul lui Bogdan Ţigaret primăria Râmnicului întârzie răspunsul nepermis de mult. Zile întregi cererea sa a staţionat inutil pe biroul unui individ controversat de la Corpul de Control în loc să ajungă pe biroul primarului. Bogdan Ţigaret încă nu are aprobare. Prietenii săi îi strâng însă semnături. Pe pagina sa de socializare tânărul inginer care s-a implicat atât de mult în ultimii ani în prevenirea accidentelor rutiere a postat aseară următorul text:
“Dragi prieteni, a trecut deja o săptămână de când am înregistrat la Primăria Râmnicu Vâlcea solicitarea oficială pentru instalarea unui birou mobil necesar strângerii de semnături şi nu am primit absolut niciun fel de răspuns. Aşa stând lucrurile, îmi imaginez deja ce reacţie vor avea funcţionarii municipalităţii şi politicienii locali atunci când voi strânge semnături pentru susţinerea unor proiecte de Hotărâri ale Consiliului Local, în calitate de ales independent!”.
Probabil Bogdan Ţigaret încă nu realizează alt lucru. Îşi va strânge semnăturile, va face faţă probabil unor eventuale contestaţii şi atacuri murdare în presă. Dar în ziua votului, el nu va avea nici un reprezentant în secţiile de votare în timp ce toate partidele importante vor controla acolo situaţia prin reprezentanţi.

Traian GUMINSKI