Consiliul Judeţean Vâlcea, premiat pentru responsabilitate

Joi, 7 aprilie 2016, la Cluj, a avut loc “Forumul pentru o guvernare responsabilă”. Asociația Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au acordat Consiliului Județean Vâlcea un premiu pentru responsabilitate.

Conform declarației organizatorilor, această distincție este o recunoaștere publică a calității comunicării cu cetățenii, a publicării rapoartelor de activitate în formă completă în conformitate cu metodologia de analiză. Pentru ridicarea diplomei, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Gheorghe Păsat l-a delegat pe consilierul județean Victor Stănculescu.
În cadrul aceluiași eveniment, pe lângă premierea exemplelor de bună practică în transparență în administrația publică locală, a avut loc lansarea studiului privind activitatea de raportare a celor 41 de Consilii Județene și a Consiliilor locale din Municipiul București. Astfel, reprezentanții județelor au dezbătut împreună cu un corp de experți pe tema Standarde în comunicarea aleșilor locali cu cetățenii.