Cum să votăm consilierii locali

În atâţia ani de presă m-am convins că cea mai plină de ticăloşi şi de profitori clasă politică este cea a consilierilor locali. Mai ales municipali. Este plină de oportunişti şi de carierişti care aleargă după avantaje.

Nu le ajunge niciodată indemnizaţia care uneori este cât salariul unui om. Vor să facă parte din consilii de administraţie şi din AGA care să le aducă bani. Negociază, adică de multe ori şantajează executivul primăriei pentru a obţine diverse avantaje acordând votul unor proiecte doar dacă primesc ceva la schimb. Mint, execută ordine absurde ale unor lideri politici votând în dezinteresul populaţiei. Migrează politic de câte ori au interes de a obţine avantaje sau de a mai prinde un mandat. Joacă teatru în faţa camerelor de filmat. Au câştigat aceste poziţii prin mijloace necinstite, uneori chiar prin prostituţie.
De aceea vă sugerez să procedaţi în felul următor. Ori votaţi un candidat independent, ori votaţi o listă de partid dar care să conţină cât mai puţini migratori politici. Trecerile succesive la mai multe partide arată că acel candidat este în stare să facă orice compromis pentru a mai prinde un mandat. Pentru a vă ajuta să realizaţi exact ce trasee politice au candidaţii la Consiliul Local imediat după înregistrarea candidaturilor, vă vom prezenta, pentru fiecare partid în parte, traseele politice ale primilor 10 candidaţi de la lista de Consiliu Municipal. La fel vom proceda şi în cazul listelor pentru Consiliul Judeţean. Număraţi dumneavoastră migratorii şi în final alegeţi lista care conţine cei mai puţini. Măcar aşa vom sancţiona prin vot migrarea politică şi formaţiunile care o încurajează. Poate la alegerile viitoare nu vor mai risca să pună oportunişti pe listele de candidaţi.

Traian GUMINSKI