Culturi de cannabis, descoperite la Vâlcea

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit 2 culturi de cannabis, în urma percheziţiilor efectuate ieri. Doi bărbaţi au fost reţinuţi, iar ulterior arestați.

FOTO1_640x360
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat, marți, 7 iunie, 2 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri.
Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – mai a.c., cei în cauză, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 35 şi 41 de ani, ar fi procurat seminţe de cannabis pe care le-ar fi plantat, punând bazele unor culturi indoor şi outdoor.
De asemenea, a reieşit că persoanele în cauză ar fi efectuat achiziţii de seminţe de cannabis şi sub identităţi false, pentru a disimula activitatea infracţională.
În timpul percheziţiilor efectuate la locuinţele celor 3 persoane, poliţiştii au descoperit două culturi de cannabis, una outdoor, una indoor. De asemenea, a fost ridicată o lampă florescentă, 1 gram de fragmente vegetale uscate ce par a fi cannabis, 3 telefoane mobile, 3 ventilatoare, un termometru şi 2 grindere cu cântar electronic.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Vâlcea, pentru audieri, 2 bărbaţi fiind reţinuţi. Ulterior, faţă de aceştia, instanţa a dispus măsura arestării preventive, respectiv măsura arestării la domiciliu.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.