Costi Rădulescu a salvat Căminul de la Bălceşti de la desfiinţare! Vin bani de la Ministerul Muncii

„Cu o completare de aproximativ 2-3 miliarde de lei anual am putea asigura bugetul necesar pentru supravieţuirea căminului de bătrâni din Bălceşti”, afirmă Marius Geică, director economic la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Bălceşti. Această afirmaţie vine ca o speranţă pentru cei 42 de beneficiari ai serviciilor acestui cămin care au primit bani de la Ministerul Muncii.

„Numai interpelările numeroase, dar şi adresele trimise de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Costi Rădulescu ne-au ajutat! Nu îmi mai aduc aminte data exactă pentru prima adresă, dar ştiu sigur că a doua a fost pe 25 ianuarie în acest an, când i-am înaintat preşedintelui Rădulescu un raport privind activitatea căminului, cu tot ce implică cheltuieli. Ca urmare a intervenţiilor, Ministerul Muncii a alocat Căminului suma de aproximativ 200 mii lei pe un trimestru. Odată cu publicarea Legii Bugetului de Stat pe 2017, prin Ministerul Muncii care alocă prin AJPIS (Agentia Județeană de Plăți și Inspecție Socială) Vâlcea banii, am observat că a fost prevăzută suma de aproximativ 200 mii lei pentru căminul nostru. Diferenţa până la 220 mii lei, deci de 20 de mii lei este alocată Căminului de Bătrâni de la Roeşti. Cu banii noştri şi cu ce ne alocă Primăria Bălceşti, dacă ne ajută în continuare şi Consiliul Judeţean, şi avem promisiuni, dacă strângem suma de aproximativ 3 miliarde de lei vechi, putem asigura supravieţuirea pe un an a acestui cămin, cu nişte calcule fugare”, ne mai spune Marius Geică. Fără îndoială că numeroasele intervenţii ale preşedintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, a salvat soarta celor 42 de bătrâni de la Bălceşti.
Căminul pentru persoane vârstnice Bălceşti a fost înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Bălceşti, nr. 42/06.05.2011, ca serviciu social cu personalitate juridică, prin reorganizarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti. Tot prin aceeaşi hotărâre de Consiliu Local s-a aprobat accesarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice”, program în baza căruia au fost finanţaţi până la sfârşitul anului 2015, situaţia devenind din ce în ce mai rea, în momentul preluarii acestui cămin de către Consiliul Local Bălceşti.

“Soarta acestui cămin mă interesează în mod deosebit. Acolo sunt bătrâni care sunt imobilizaţi la pat, care nu pot fi aruncaţi în stradă pur şi simplu. În calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea voi întreprinde toate demersurile instituţionale necesare pentru rezolvarea problemelor sociale de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti şi mă refer nu doar la persoanele vârstnice, cât şi la cei care muncesc acolo şi care pot rămâne fără un loc de muncă˝, afirma Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea cu ceva timp în urmă, într-una din intervenţiile sale pentru salvarea Căminului de bătrâni de la Bălceşti.

Letiţia LAZĂR