Femeile liberale se pregătesc de alegeri interne

Cândva liberalii aveau în Râmnicu Vâlcea organizaţii speciale (de Femei, de Tineret, de Studenţi, de Cadeţi) foarte puternice şi extrem de active în campaniile electorale, dar şi în organizarea a fel de fel de acţiuni sportive, culturale, sociale.

Organizaţia de Femei a liberalilor a fost cândva una foarte puternică ducând în perioada guvernării Tăriceanu la promovări inclusiv în ministere. Acum PNL se află într-o fază de reconstrucţie a organizaţilor, absolut normală după eşecurile de anul trecut.
Vor avea loc întâi alegeri în organizaţiile locale şi speciale, pentru ca ulterior să aibă loc şi alegeri pentru conducerea organizaţiei judeţene.
La femei PNL stă bine la capitolul promovare. Anul trecut a reuşit să ducă trei femei în Consiliul Judeţean şi să obţină şi două mandate de primar, iar primăriţele din Racoviţa şi Popeşti nu se descurcă deloc rău.
Pentru organizaţia judeţeană de femei, profesoara Mihaela Andreianu pare de departe soluţia cea mai bună. A dovedit că este o adevărată lideră şi s-a implicat cu succes într-o mulţime de proiecte liberale. La municipiu este posibil însă să fie mai multe propuneri. Pentru femeile liberale din Râmnic însă de departe cea mai bună variantă de preşedinte este tânăra avocată Maria Irina Argeşanu. Energică, cu experienţă în campanii electorale, dedicată acţiunilor sociale şi cu o capacitate organizatorică ieşită din comun, doamna Argeşanu se bucură, după cum am aflat pe surse, şi de susţinerea majorităţii bărbaţilor din actuala conducere judeţeană, care deşi nu au drept de vot în organizaţia de femei, îşi doresc o organizaţie puternică care să poată aduce voturi în viitoarele competiţii în care va fi angrenat partidul.
Noi sperăm doar că implicarea în politica locală a unui număr cât mai mare de femei va duce la o schimbare pozitivă a imaginii organizaţilor politice, imagine puternic afectată în ultima perioadă. (T.G.)