Constantin Rotaru, preşedintele PSR: “IMPOZITAREA PROGRESIVĂ o șansă pentru ROMÂNIA”

“Partidul Socialist Român, este total de acord cu măsurile de creștere a salariilor și pensiilor în același timp în care sunt diminuate sau eliminate o serie de taxe și impozite”, afirmă Constantin Rotaru, preşedintele Partidul Socialist Român.

Partidul Socialist Român le recomandă actualilor guvernanți într-un comunicat de presă să renunțe, cu mai mult curaj, la cota unică de impozitare sau, mai mult, la impozitarea regresivă (vezi CAS, CASS …) și să treacă la impozitarea progresivă, impozitul progresiv fiind cea mai morală, echitabilă și eficientă formă de impozitare.
“Impozitul prograsiv se impune și ca urmare a faptului că marile venituri sunt obținute, în general, ca urmare a unor conjunturi favorabile pe plan economic, social și, în special, politic, ceea ce înseamnă că, prin această formă de impozitare, o parte din aceste venituri se poate întoarce la contribuabilii care, în prima fază, au fost păgubiți. Impozitul progresiv face ca statul să-și asigure sursele bugetare de acolo de unde sunt adevăratele venituri și nu din impozite și taxe pe sărăcia oamenilor de rând. În plus, impozitul progresiv poate fi un adevărat mobil pentru dezvoltarea clasei de mijloc, lucru pe care, cel puțin declarativ, îl urmărește și actualul guvern. De aceea, Partidul Socialist Român recomandă guvernanților și domnului Liviu Dragnea să nu mai poarte grija marilor companii multinaționale și să treacă la impozitarea progresivă pentru că numai așa vor reuși să-și respecte, cât de cât, promisiunile electorale și prevederile programului de guvernare”, afirmă ec. Constantin Rotaru, preşedintele PSR.