Doi bărbaţi reţinuţi pentru tăiere şi furt de arbori

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi bărbaţi, bănuiţi de tăierea fără drept şi sustragerea de material lemnos.

La data de 17 ianuarie a.c., în baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au pus în aplicare două mandate de aducere faţă de Ş.V.D., de 37 de ani, din oraşul Horezu şi C.I.R., de 26 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cercetaţi într-un dosar penal pentru tăierea fără drept şi sustragerea a 77 de arbori, de diverse specii, din fondul forestier de pe raza comunei Lungeşti, în perioada iunie – iulie 2016, creând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei şi au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de persoanele în cauză.
Activitatea infracţională a fost documentată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.
Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Drăgăşani cu propunere de arestare preventivă.