Comuna Vlădești a suferit noi pagube produse de ploile torențiale

În 10 iulie a fost o marți cu multe ceasuri rele pentru localnicii din Vlădești. A plouat noaptea, cursurile pârâurilor au crescut. Ploaia a continuat și în cursul dimineții, a inundat mai multe drumuri și a distrus ce mai rămăsese după ploile din iunie când au fost afectate și zeci de podețe de acces în gospodării.

Cursurile nu sunt regularizate în Vlădești, pragurile au fost erodate, albiile au coborât mult, s-au adâncit, și prin urmare malurile au devenit instabile și se erodează căzând în albii și provocând inundații.
Primarul Adrain Cosac crede că tentativele primăriei de a curăța periodic cursurile de apă, șanțurile și de a îmbunătăți canalizarea nu au efectele scontate atâta vreme cât nu se va investi în consolidarea cursurilor de apă.
Primăria Vlădești a întocmit noi situații miercuri pe care le va trimite prefecturii. La fel ca alte zeci de localități din Vâlcea. Comuna nu mai are bani, așteaptă rectificarea pentru a i se aloca banii necesari salariilor și utilităților. Guvernul trebuie să aloce bani sutelor de comune afectate de inundații și ploi, iar situația nu este deloc una simplă. În ultimii 15 ani s-au cheltuit zeci, dacă nu sute de miliarde pentru despăgubiri și reparații. Alta ar fi fost situația dacă aceste sume erau cheltuite pentru regularizarea unor cursuri de apă, pentru construcția de praguri, gabioane și diguri. (T.G.)