Comuna Roşiile a scăpat de pagube şi inundaţii

Una din comunele vâlcene care nu a avut de suferit în urma ploilor torenţiale în această lună este comuna Roşiile. Şi aici au fost câteva zile cu averse de ploaie abundente şi cu toate acestea nu au fost pagube, nici inundaţii, nici poduri sau drumuri rupte.

Explicaţia ne-a oferit-o telefonic primarul Doru Constantin Diaconu, un edil tânăr, dar deja cu multă experienţă în administraţie:
“Inundaţiile se produc de multe ori din cauza faptului că apele nu au cum şi unde să se scurgă într-un timp corespunzător. La noi toate drumurile construite în ultimii ani au fost făcute cum trebuie, cu rigole, cu pante calculate corespunzător. Am reuşit să conştientizăm populaţia asupra modului în care trebuie să îşi apere gospodăriile neconstruind acolo unde nu se poate construi, curăţind la timp rigolele şi şanţurile de scurgere pentru a nu permite colmatări, aruncând gunoaiele în locuri amenajate. Cetăţenii ne ajută să monitorizăm atent toate zonele. Podurile şi podeţele au fost construite corespunzător şi profesionist. Suntem o comunitate care este strâns legată, care îşi apără bunurile şi terenurile şi care încercăm să prevenim. Ştim că nu te poţi pune cu forţele naturii şi că sunt situaţii în care nu mai ai ce face, dar acolo unde am putut preveni şi lua măsuri le-am luat din timp de fiecare dată. Toate lucrările, de canalizare, de alimentare cu apă, de asfaltare, de construire drumuri de amenajare au fost făcute aşa cum trebuie”. (T.G.)