Comuna Lăpușata merită un alt primar

Nicolae Joița, un individ cu față blajină și comportament “precaut” poate fi considerat în mod greșit, inteligent “asimptomatic”. Spunem în mod greșit pentru că șiretenia este o formă a inteligenței.

Edilul are deja două mandate în care nu a făcut mare lucru în comună, dar ajutat, a știut să umfle aceste realizări în ochii localnicilor exact cum și-a umflat și propria bunăstare.
Deși Lăpușata nu a avut prea mult de suferit în urma ploilor abundente din luna iunie, primarul a solicitat sume uriașe pe situații de urgență și cu ajutorul pilelor de partid și a Prefectului (despre uriașa sumă primită nejustificat de primăria Lungești vom vorbi în curând), i s-au repartizat 5 miliarde de lei vechi. Bani buni care vor lua drumul, ca și alții dinaintea lor, spre firmele de casă ale edilului.
Dacă urmărești cheltuielile primăriei din ultimii ani poți constata ușor ce firme ar putea fi considerate, de un procuror isteț, drept cotizante la bugetul personal al primarului Joița.
Primăria are în dotare un buldoexcavator, o mașină de 3,5 t, pe care a dat 17 mii de euro, și angajat un om de casă al primarului pentru a executa lucrări pe ISU.
Dar Nicolae Joița vrea să ofere acum cei 5 miliarde firmei “de casă” BRICUȘ SRL. Va încredința direct niște lucrări aproape fantomă pentru niște lucrări care nu sunt necesare, comuna nefiind calamitată. Un stoc de mii de metri cubi de pietriș pentru ulițele comunei, care sunt pline cu buruieni și salcâmi, stă în spatele căminului și în baza furajeră. Deja Firma Bricuș, prin 3 angajați s-a apucat prin satul Mijati să execute toaletarea copacilor și pietruirea drumurilor.
Cetățenii onești și cinstiți vor alt primar. Problema este că Joița are șanse mari să fie reales. Deoarece alegerile au loc într-un singur tur de scrutin cei care au interese să-l scoată primar, plus rudele sale, activul de partid, familiile consilierilor liberali săi îl vor vota pe el în timp ce ceilalți cetățeni, mult mai mulți la număr, vor vota un alt candidat.
Dacă PSD ar reuși să coalizeze întreaga opoziție din comună pentru a susține un candidat bun, liberalul Joița ar putea fi trimis liniștit la pensie să stea toată ziua la televizor și să urmărească minciunile Guvernului Orban. Așa ar fi corect și bine pentru Lăpușata. Iar Lăpușata merită mai mult și mai ales merită alt primar. (T.G.)