Ciolacu şi Ciucă merită felicitări! Ei au lăsat de fapt presa să-l sfâşie pe miliardarul Cătălin Cârstoiu

De ce s-au repezit jurnaliştii ca o haită pe candidatul coaliţiei? Pentru că şi ziariştii sunt oameni. Pentru că şi cei din Bucureşti ca şi cei din provincie urăsc porcăriile astea din sistemul sanitar.
Când PSD şi PNL, principalii donatori din banii public ai televiziunilor, nu au vrut să plătească pentru a apăra imaginea unui mogul care nici nu ştie ce înseamnă cuvântul primar, atunci a început vânătoarea.
Spunem că nu ştie pentru că nemernicii ăştia nu ştiu nici ce înseamnă medic. Nu ştiu ce înseamnă jurământ, ce înseamnă milă, respect, onoare, ce înseamnă sărăcie. Au umplut toate spitalele din România ca o ciumă, ca un cancer!
Iau şpăgi, sunt deranjaţi dacă îi trezeşti din gărzi. Angajează numai pe pile şi relaţii, truchează toate examenele de concurs.
Mai puţin de o asistentă medicală din 10 a fost angajată pe merit în ultimii patru ani. Unele trebuie să facă şi sex să plătească şi bani pentru post. Altele trebuie să facă oricum sex cu diferiţi libidinoşi de pe la partide, nemernici din ăştia ajunşi la putere prin votul nostru. La puterea banilor şi a vieţilor pacienţilor.
Unii au aşa de tare întipărită în minte ideea de şpagă, încât vor să o ia şi atunci când li se spune că nu o vor primi. Acum câţiva ani m-am operat de hernie ombilicală. În Râmnicu Vâlcea. Ştiau cine sunt toţi din spital. M-a operat un medic al cărui tată îmi fusese prieten (Dumnezeu să-l ierte pe prietenul meu Mitrache care s-a judecat 20 de ani cu clanul fostului premier Florin Cîţu şi a murit cu dreptatea în mână).
Directorul le spusese că nu voi plăti niciun leu şpagă, că sunt ziarist şi că nu dau şpagă nici dacă nu am ce face cu banii. Mi-au dat o rezervă. Asistentele m-au uitat în ea. Infirmiera a deschis uşa de două ori în 5 zile şi s-a uitat la mine ca la un milog. Dar cel mai mult mi-a plăcut reacţia anestezistului. Mă aştepta medicul chirurg în sala de operaţie, dar ăsta se tot rotea în jurul meu.
Mai ieşea, mai intra, mă mai întreba cîte kilograme am, ce înălţime, iar venea, iar pleca. Nu-i venea să creadă că cineva vrea să se opereze fără să-i dea plicul. I-am spus zâmbind la un moment dat. “Mă puteţi paraliza dacă vreţi, eu oricum nu am bani la mine”.
Vin la spitalele de stat doar ca să recruteze pacienţi pentru privat. Este o corupţie infernală. Acum câţiva ani unul din lipitorii de afise a unui partid a intervenit la cel mai înalt nivel pentru a ajunge magazionier la spital. Nu există post aici fără şpăgi. Toţi vor apoi să fure. La ginecologie sunt cele mai lacome hiene. Nu visează decât bani. Tratează pacientele ca pe nişte portofele.
Presa din capitală ştie toate astea. Ştie că leprele astea în halate albe cu bolizi de miliarde sunt nişte rechini fără scrupule. Şi mai ştiu că cei cu funcţie de manager au dat şi ei şpăgi, că fac parte dintr-o caracatiţă coruptă până în măduva oaselor. Că pierd miliarde pe jocuri de noroc, amante, excursii de lux!
Pentru prima dată PSD şi PNL au făcut un lucru minunat împreună.
L-au lăsat în curul gol în faţa presei pe un individ nesimţit, neruşinat, neempatic! Stafurile liberale şi pesediste gestionează un buget imens pentru campania Bucureşltiului, dar nu au vrut să plătească pentru doctor. Nici Ciolacu, nici Ciucă nu au vrut să plătească!
Şi presa, toată, s-a simţit liberă! Şi a scris şi spus cât a putut de mult despre acest nesimţitt cărui nu-i mai ajungeau banii din sistemul medical şi cei luaţi pe degeaba din învăţământ, voia să aibă acces la bugetul Capitalei! Ptiu, drace!

Traian GUMINSKI