Primarii din Călimăneşti şi Băile Olăneşti sunt ajutaţi masiv de contracandidaţii lor

De’a dreptul personaje din Caragiale par liderii organizaţiilor politice locale ce luptă cu primarii din cele două staţiuni.
Nu ne poate acuza nimeni de rea credinţă în ceea ce relatăm. Pentru că la Călimăneşti primar este un liberal, iar la Olăneşti este un pesedist. La Călimăneşti opoziţia pesedistă este condusă de un Iacovete care i-a refuzat loc pe listă doamnei Iuliana Moise pentru a pune fel de fel de necunoscuţi pe lista de candidaţi. La Olăneşti liderul liberalilor este unul Pupăză care a făcut praf organizaţia şi a determinat plecarea unor oameni cu vechime spre alte partide.
Florinel Constantinescu şi Sorin Vasilache sunt doi primari cu realizări şi cu un scor foarte bun în sondaje. Probabil ar fi câştigat oricum alegerile acestea şi dacă erau două tururi de scrutin. Dar este de neînţeles cum două partide parlamentare mari, cu experinţă în alegeri, pot pune la conducerea unor organizaţii orăşeneşti nişte habarnişti politici.
Suntem curioşi dacă AUR la Călimăneşti şi Forţa Dreptei la Olăneşti vor reuşi să obţină locul doi în detrimentul lui Iacovete şi Pupăză. (T.G.)