Cancelarul Austriei seamănă cu Lucian Bode, cu Virgil Popescu dar şi cu Cătălin Predoiu

Karl Nehammer pare cel puţin la fel de inteligent ca cei trei miniştrii care se dau în stambă pe bani publici de luni bune, distrugând treptat credibilitatea, aia care mai este, a liberalilor. Cancelarul pare a avea şi acelaşi bun simţ lipsă de care dau dovadă miniştri miliardari din România dar şi aceeaşi logică.
În cele din urmă, austriecii vor scăpa de el. Va pierde alegerile şi va fi nevoit să se retragă din viaţa publică aşa cum au făcut mai mulţi cancelari austrieci. La noi însă lucrurile merg altfel.
Partidul îi apară pe aceşti parveniţi şi, în cazul a cel puţin doi dintre ei, se pare că-i apară din umbră şi preşedintele Klaus. Iar la alegerile de anul viitor sunt şanse mari să ajungă la guvernare tot coaliţia dintre PSD şi PNL, şi liberalii au un cult pentru promovarea unor otrepe în funcţii mari.
Cancelarul Austriei Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner s-au aflat luni în Bulgaria, unde au survolat din elicopter, alături de preşedintele Rumen Radev şi de ministrul de Interne Ivan Demergiev, frontiera cu Turcia, unde Bulgaria a instalat în 2015 un gard din sârmă pentru a opri migranții.
Ce anume a vrut din elicopter să vadă austriacul, numai el ştie. Primii datori să apere frontierele Austriei este Guvernul austriac şi armata austriei. Cancelarul are pretenţii absurde ca Bulgaria şi România să-i apere lui frontierele. Noi facem acest lucru cum putem mai bine, de altfel, împreună cu alte state NATO, alocăm sume mari din bugetul nostru către bugetul alianţei, din care Austria nu face parte şi la care, nu contribuie. Pentru că este mai comod să te apere vecnii NATO, de ce să mai dai tu bani, Austria, unei alianţe militare.
Afluxul de migranţi şi miile de cetăţeni din lume care se preumblă prin ţările membre sau nemembre a spaţiului Schengen se datorează desfinţării unităţilor militare de grăniceri. Noi am fost forţaţi să le desfinţăm, aşa cum am fost forţaţi să desfinţăm unităţile de geniu care construiau drumuri, poduri, şi căi ferate durabile, şi la cost mic, şi cum am fost forţaţi să ne desfinţăm unităţile de vânători de munte şi serviciul militar obligatoriu. Au fost doar câteva din sacrificiile făcute pentru a fi primiţi în UE şi în NATO. Dar Austria dacă vrea poate să-şi pună unităţi de grăniceri, iar soldaţii să tragă un glonţ în oricine umblă aiurea pe fâşia de graniţă. Şi la punctele de trecere a frontierei poate refuza intrarea în ţară a oricărui migrant. Logic aşa ar fi trebuit să facem toate ţările, şi acum Europa nu s-ar mai fi confruntat cu milioane de oameni veniţi din Africa şi Asia, care vor să trăiască bine fără să muncească, care cer drepturi, ajutoare sociale, şcoli în limba proprie, translatori, asistenţă medicală şi fel de fel, fără a fi contribuit niciodată la bugetul financiar şi cultural al ţărilor noastre.
Cancelarul Karl Nehammer compromite prin declaraţiile sale şi împotrivirea aderării Bulgariei şi României, principul unităţii Europene, dar mai ales compromite imaginea Austrie de stat independent şi suveran care are dreptul să facă ce vrea cu graniţele sale.
Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei de la noi a compromis grav încrederea publică în actul de justiție, i-a afectat independența și a compromis un proces penal în care se joacă soarta unui om. Şi l-a amestecat din nou pe peşedintele Iohannis în putregaiul cu fosta şefă DIICOT de care opinia publică uitase. Ba, a mai atras atenţia asupra avansării rapide şi suspecte în funcţie a unei judecătoare a cărui soţ condamnat pentru corupţie este coleg de partid cu Predoiu.
PNL are sute de avocaţi şi jurişti, profesori de drept mai bine pregătiţi decât Cătălin Predoiu, necompromişi, cu o imagine publică bună, oameni care ar merita numirea în funcţia de ministru.
Tot PNL are sute de membrii pregătiţi pentru a fi minişti de interne, dar partidul îl susţine pe acest plagiator, fost oengist care a creat ONG-uri ce-l susţineau pe Traian Băsescu şi făceau campanie prin unităţi de învăţământ, fost electrician şi fost deputat PDL pe numele său de circar, cu faţă de măcelar, Lucian Bode.
Cât despre Virgil Popescu, acesta a reuşit să-i crească popularitatea liderului AUR, George Simion, singurul om din politică care se pare că a realizat că acest ministru nu este doar o ruşine pentru partidul liberal, ci este o ruşine pentru întreaga clasă politcă, pentru procurorii României, pentru salariaţii oneşti şi profesionişti din servicii, pentru preşedenţie şi, în final, pentru toţi cei care acceptăm păstrarea în funcţia de ministru a unui om vinovat de toată debandada creşterilor de tarife din energie şi de atâtea altele.
Poate Austria şi Olanda au dreptate când se opun intrării României în Schengen dar motivul pentru care ar trebui să o facă nu este cel al slabei apărări a frontierelor de migranţi, ci acela că o ţară cu astfel de miniştri nu prezintă încredere.

Traian GUMINSKI