Analiză politică! Deputatul Ion Marian Lazăr, un fariseu pe bani publici

Îl cunoașteți pe deputatul USR de Vâlcea? Pe marele Ion Marian Lazăr care de câteva zile umple facebookul cu un text distribuit, contra cost, de rețeaua de socializare și prin care atacă munca celor de la PSD și PNL și se laudă că a scris și el 3 amendamente la bugetul de stat după ce a încasat peste un miliard leafă și fonduri forfetare în anul ce se încheie?
Nu este nicio pagubă dacă nu-l cunoaștetți personal. Este un deputat ajuns în Parlament prin resturi, adică la redistribuirea mandatelor. Nu a obținut nici el și nici USR voturi în Vâlcea pentru un mandat de deputat, dar l-au luat apoi pentru că partidul a făcut pragul electoral la nivel de țară.
Nu-l cunosc nici majoritatea celor din presă pentru că deputatul are un birou parlamentar ascuns pe undeva, nu a organizat nicio conferință de presă și a preferat să dreneze spre folosul propriu sumele puse la dispoziția sa de Parlament prin care ar fi putut încheia contracte cu presa. El crede că presa trebuie să scrie gratis despre activitatea sa sau să nu-l bage în seamă deloc și domnul Lazăr să-și rotunjească veniturile familiale.
Ești jumătate hilar când spui:
“În sprijinul vâlcenilor și pentru vâlceni, am depus pentru Legea Bugetului de Stat pe anul 2022, trei amendamente care ar fi putut facilita accesul cetățenilor din județul Vâlcea la servicii de sănătate mai bune și contribuiau considerabil la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, în viitorul apropiat….”.
Ești hilar, domnule deputat pentru că puteai foarte bine să depui amendamente la buget anul trecut, când în Guvern se aflau colegii tăi de partid, puteai să le ceri, să-i implori, să te milogești la ei să ajute județul Vâlcea, dar nu numai că nu ai făcut asta, dar ai și sabotat cele peste o sută de amendamente depuse de parlamentarii PSD din Vâlcea la bugetul din acest an nesusținând măcar unul din acestea prin vot.
Te lauzi la final de an că ai depus trei amendamente însăilate, în care nu ai arătat de unde ar trebui să vină sursa de finanțare. În tot acest an nu ai vizitat UAT-urile din Vâlcea, nu ai vorbit cu primarii întrebându-i ce probleme au, nu ai ajutat nicio parohie din Vâlcea să facă vreo acțiune, nu ai făcut donații din leafa ta babană, nu ai dat cadouri copiilor orfani de sărbători, nu ai mers prin căminele de vârstnici din județ, nu ai venit să ajuți primarul Râmnicului și să pui capăt sabotajelor făcute de consilierii USR din municipiu asupra investițiilor imobiliare, nu ai vorbit oamenilor despre importanța campaniei de vaccinare, nu i-ai sfătuit să se vaccineze, nu ai fost lângă nicio comunitate locală de sărbătoarea vreuneia din ele sau cu ocazia unei mari sărbători religioase, nu te-am văzut nici la Teatru, nici la Filarmonică, nici la Episcopie. Nu te-am văzut discutând cu minerii sau cu muncitorii de la CET, nici cu crescătorii de animale din nordul județului sau cu legumicultorii din sud, nu te-am auzit că ai vrea să-l ajuți pe președintele CJ Vâlcea în acțiunile sale de asfaltarea drumurilor. Nu te-am auzit protestând împotriva înființării încă unui post de subprefect doar pentru ca un coleg de-al tău să primească o sinecură, nu te-am auzit solicitând majorarea pensiilor minime sau a salariului minim. Nu știu dacă și când ai primit pe cineva în audiență. Nu ai ținut nicio conferință de presă să ne spui cu ce te ocupi de fapt și ce faci lună de lună pentru banii pe care noi ți-i dăm, domnule deputat.

Traian GUMINSKI