Analiză politică! Ce au uitat polițiștii să-i ceară premierului liberal

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne face o solicitare către premierul Florin Cîțu și către Guvernul pe care acesta îl conduce.
SNPPC îi cere lui Florin Cîțu să aibă în vedere, la întocmirea bugetului pe anul 2022, aplicarea Legii salarizării nr. 153/2017, indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflației, acordarea voucherelor de vacanță, precum și toate sporurile pe care le au polițiștii, în conformitate cu legislația în vigoare.
Nu stăm să analizăm aceste cereri și nici să comparăm acum avantajele celor din Poliție față de ceilalți cetățeni ( pensionare cu mulți ani mai devreme, concedii medicale plătite sigur, salarii mai mari decât cele din privat, concedii de odihnă mai lungi).
Pur și simplu ne întrebăm cum de este posibil să existe oameni din Poliție încă nevaccinați?
Ce autoritate are un Guvern care trimite emite ordine de sancționare a celor ce umblă după o anumită oră pe stradă fără să fie vaccinați, care cere limitarea accesului în restaurante și alte locații, amendarea celor care nu poartă mască în spații închise și în zone aglomerate, iar cei care trebuie să constate abaterile legale și să emită sancțiunile sunt nevaccinați?
Un stat care nu este în măsură să-și vaccineze integral armata, jandarmeria, poliția și personalul din sistemul sanitar nu are nicio calitate să limiteze drepturile celorlalți cetățeni.
Așa că sindicatul Poliției ar trebui în primul rând să solicite vaccinarea întregului personal, de la ministru la ultima fetiță angajată pe pile într-un birou de poliție și trecerea în rezervă a celor care refuză vaccinarea.
La urma urmei un polițist care se teme de un vaccin este predispus să se teamă și de multe alte “pericole” și nu poate oferi nicio siguranță și încredere cetățeanului contribuabil.

Traian Guminski