“Cupa Vâlcii” la lupte greco-romane s-a desfășurat fără public

Sâmbătă, 2 octombrie, în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea a avut loc a V-a etapă a Campionatului interjudețean de lupte greco-romane pentru începători și avansați.
Competiția denumită “Cupa Vâlcii” a oferit prilejul multor tineri, membrii a 8 cluburi din patru județe să se confrunt , pe 13 categorii de greutate și vârstă, în vederea pregătirii pentru finala Campionatului Național ce se va desfășura în curând la Târgu Mureș.
Sportivii prezenți la competiție au dovedit o excelentă pregătire. Luptătorii de la cele 8 cluburi școlare sau liceale au fost arbitrați de cunoscutul profesor Florin Antonescu de la Dunărea Giurgiu, iar profesorul Constantin Scuturiciu, membru în Biroul Federal de lupte a acordat diplome finaliștilor de la fiecare categorie.
Antrenorii prezenți ne-a declarat că pandemia a afectat puternic acest sport olimpic în care pregătirea începe de la vârste mici deoarece mulți părinți au ezitat să-și mai lase copii la antrenamente. Deși este un sport de contact apropiat nu s-au înregistrat îmbolnăviri în rândul tinerilor luptători, iar cei care se ocupă de pregătirea lor sunt nu doar vaccinați, dar și în permanentă atenție pentru a respecta regulile sanitare. (T.G.)