Analiză alimentară! Nu este nevoie de nicio lege de taxare a roboţilor din marketurile cu capital străin

Agitaţie mare în social media şi în media, mai ales cea audio-video, în legătură cu eliminarea casierilor dintr-un lanţ de magazine, în care mărturisesc, că nu prea ştiu cum stau treburile deoarece nu am intrat niciodată. A sărit imediat o parte din clasa politică, mai mult cei din PSD, propunând legi care să ducă la taxarea roboţilor, unde clienţii trebuie să-şi scaneze singuri produsele. Oricât aţi taxa aceste firme, nu este eficient. Ele ies pe minus în acte la profit, de aceea, de multe ori, market-uri din Valcea cu patroni corecţi, se află în topul firmelor de profil la capitolul venituri şi profit.
Lăsaţi multinaționalele să pună cât mai mulţi roboţi! Normal că asta vor, să micşoreze în timp numărul de salariaţi pentru a scăpa de taxele care trebuie să le plătească pe forţa de muncă şi care nu pot să fie ocolite de la plată.
Soluţia este să sprijiniţi micile magazine româneşti. Să susţineţi marketurile cu capital local, cum sunt acum în Vâlcea mai multe. Să susţineţi direct, nu doar din gură. Să cumpăraţi voi, toată clasa politică, constant din pieţe direct de la comercianţi români şi din magazine cu capital strict naţional şi mai ales local.
Chiar azi un consilier judeţean PSD mi-a spus că aşa face de obicei, dar că nu poate mereu, pentru că unele produse le găseşte doar la Lidl sau Kaufland.
I-am spus că sunt sigur că părinţii şi bunicii lui, ba chiar şi el, o mare parte din viaţa lui, au trăit fără acele produse.
Încurajarea permanentă a populaţiei de a taxa nesimţirea şi lăcomia multinaţionalelor alimentare, susţinerea la propriu a producătorilor locali, deschiderea a cât mai multor pieţe locale şi târguri în care să fie încurajaţi românii care produc, asta este soluţia.
La ce credeţi că ar duce impunerea unor taxe pentru casele de marcat ce trebuie folosite direct de clienţi? Este logic că vor băga acele taxe în preţul produselor, la asta va duce. În final tot clientul, deci bizonul român va avea de suferit.
Comportamentul ezitant al politicienilor nu duce la nimic bun. De câteva zile nişte tembeli din două partide urlă în judeţ şi încearcă stoparea construcţiei unor imobile în zona centrală a municipiului. Constructorii sunt români, investitorii sunt vâlceni. Dacă nu-i lăsaţi pe vâlceni să construiască, ei vor vinde terenurile unor multinaţionale. Care se vor descurca şi vor construi oricum. Dar vor duce apoi tot profitul în afara ţării. Iar preţul final al locuinţelor va fi unul mult mai mare.
Ştiţi ce trebuie voi să taxaţi şi să supraimpozitaţi? Salariile mari. Alea nesimţite faţă de veniturile majorităţii românilor. Puneţi impozite de peste 50 la sută pe salariile mai mari de 3000 de euro. În privat, astea sunt de obicei luate de manageri şi oameni din conducerile multinaţionalelor. La stat sunt luate de oameni care au ocupat nişte funcţii în care stau şi se laudă cu munca altora, fără să facă mare lucru. Impuneţi un impozit progresiv pe salarii şi pensii. Şi lăsaţi magazinele cu roboţi pustii, fără clienţi!

Traian Guminski