Comuna Guşoeni va avea una din cele mai moderne biblioteci din Vâlcea

Luni, 6 martie, administraţia primăriei Guşoeni a depus la Consiliul Judeţean Vâlcea documentaţia necesară deschiderii licitaţiei pentru realizarea unui proiect important. Comuna deţine de mulţi ani un fond de bibliotecă, primarul Nicolae Concioiu spune că mai mare de 8 mii de volume, dar care a fost permanent mutat dintr-un spaţiu în altul, deoarece nu există o clădire strict destinată funcţionării bibliotecii.
În parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, primăria Guşoeni a realizat un proiect “Biblioteci vâlcene, HUB-uri de dezvoltare a competenţelor digitale”. Împreună cu alte 3 localităţi din judeţ, cei din Guşoeni primesc fonduri pentru amenajarea modernă a unui spaţiu.
În comuna Guşoeni, în clădirea în care a funcţionat o şcoală cu clasele 1-4 va fi amenajată o bibliotecă modernă care va beneficia de eficientizare energetică, toalete, parcare, iluminat modern, aparatură digitală pentru lecturarea cărţilor în format electronic, aparatură modernă audio şi rafturi moderne pentru depozitarea volumelor tipărite. Fondurile vin prin Ministerul Cercetării şi Inovării, care are destinate finanţe prin PNNR pentru asemenea proiecte.
Edilul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, spune că în proiect lucrările sunt prevăzute a fi finalizate în 7 luni de la demarare, dar nu poate estima exact cât va mai dura etapa de aprobare a documentaţiilor. (T.G.)