An american la Teatrul Ariel

Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea începe anul 2017 cu două spectacole cu autori americani. “Before Breakfast” de Eugene O’Neill şi “Desculţ în parc” de Neil Simon sunt capetele de afiş ale teatrului râmnicean din acest an, două specatcole care s-au jucat cu succes pe scenele din întreaga lume şi cu care, actorii din Râmnicu Vâlcea speră să-i atragă pe iubitorii de teatru din oraş în număr cât mai mare în Zăvoi.

Spectacolul „Before Breakfast” al Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea a avut premiera la sfârşitul săptămânii. Noua viziune regizorală aparţine regizorului Constantin Florescu care, împreună cu actriţa Iulia Verdeş, şi-a propus să aducă în faţa spectatorilor din Râmnicu Vâlcea problemele cuplului într-o manieră grotesc-comică. “Este, de fapt, un spectacol-miniatură, durează 50 şi ceva de minute, nu mai mult, one woman show. E o farsă de triller, o jucărie puţin terifiantă din cauza poveştii care stă la baza sa”, spune regizoulConstantin Florescu, regizorul spectacolului.
Cel de-al doilea spectacol al Teatrului Ariel de început de an, “Desculţ în parc”, este o comedie care s-a jucat cu mult succes mai întâi pe Broadway iar mai apoi în întrega lume. La Vâlcea, piesa este pusă în scenă de regizorul Bogdan Cristian Dragan care le propune spectatorilor mai multe perspective, piesa urmând să aibă o dublă distribuţie. “Întotdeauna o dublă distribuţie îţi oferă o şansă de a crea o variantă în plus şi pentru că eu aveam foarte multe idei am încercat că fiecare distribuţie să joace o variantă a spectacolului. Vă invit să urmăriţi ambele variante pentru că sunt spectacole diferite”, ne-a declarat Bogdan Cristian Dragan. Biletele pentru cele două spectacole ale teatrului Ariel se pot achiziţiona de la sediul cinematografului Cinematografului “Geo Saizescu”.